latinica  ћирилица
19/02/2020 |  10:10 ⇒ 10:10 | Autor: RTS

LŠ: Morinjo sprema klopku Lajpcigu, Atalanta nastavlja evropski san

Šesnaest najboljih klubova nastavlja borbu za najvrijedniji klupski evropski trofej. U današnjem meču osmine finala rivali će biti Totenhem i njemački Lajpcig. U drugom duelu Atalanta na "San Siru" dočekuje Valensiju. Oba meča počinju u 21 čas.
Totenhem polufinalista Lige šampiona - Foto: Getty Images
Totenhem polufinalista Lige šampionaFoto: Getty Images

Nesumnjivo najmanje atraktivan par od svih osam u nokaut fazi, ali to ne znači da ćemo gledati slabiji fudbal u Valensiji, odnosno Milanu, gdje Atalanta na "San Siru" igra svoje mečeve kao domaćin.

Dokaz tome je i činjenica da su "Slijepi miševi" u direktnom duelu izbacili prošlogodišnjeg polufinalistu Ajaks i, ne samo to, nego "Kopljanike" poslali u Ligu Evrope.

S druge strane, Atalanta je u posljednjem kolu grupne faze uspjela da kao drugoplasirana prođe u grupi u kojoj su još bili Šahtjor iz Donjecka i zagrebački Dinamo. Siti je bio neprikosnoven, pa je tim Đan Pjera Gasperinija u debitantskoj sezoni u Ligi šampiona napravio veliki uspeh.

- Gledao sam nekoliko njihovih utakmica, posebno protiv Barselone i Atletiko Madrida. Biće težak test za nas. "Mestalja" je poput kotla koji im pomaže da preokrenu. Neće biti lako, Valensija je veoma kvalitetna i sigurno je da će biti interesantno. Idemo na "San Siro" da igramo pred 40.000 ljudi, moramo da uživamo - kazao je Gasperini.

U klubu svi sa nestrpljenjem čekaju nastavak takmičenja.

- U srijedu bi trebalo da bude sjajno veče, nadamo se dobrom rezultatu, kako bismo mogli da se borimo za prolaz u Valensiji -istakao je Papu Gomes.

Valensija već tri utakmice ne zna za trijumf, ali je u posljednjoj uspjela da izvuče remi protiv Atletika, sjajnim golom Žofrija Kondogbije.

- Kada igramo ovako, veoma je teško pobijediti nas. U fudbalu je najvažnija stvar zadržati visok nivo, jak ritam i intenzitet. Trudićemo se da pobjeđujemo. Navijači su uvijek važni, kada su na našoj strani, kao da su nam 12. igrač. Moramo na terenu da uradimo sve i zbog njih, ne samo zbog nas - smatra Kondogbija.

Trener Albert Selades imaće glavobolju jer ne može da računa na Alesandra Florencija koji je dobio varičele.

U prvim mečevima osmine finala Lige šampiona fudbaleri Atletika iz Madrida savladali su branioca trofeja Liverpul 1:0 (1:0). Јedini gol postigao je Saul Njiguez u četvrtom minutu.

Istovremeno, Borusija Dortmind savladala je Pari Sen Žermen 2:1 (0:0). Fenomenalni Norvežanin Erling Haland bio je strelac u 69. i 77. minutu, dok je gol za Parižane postigao Nejmar u 75. minutu. Revanš mečevi igraju se 11. marta.