latinica  ћирилица
19/02/2020 |  12:00 ⇒ 13:21 | Autor: SRNA

Davidovićeva otvorila konferenciju omladinskog rada (FOTO)

Ministarka porodice, omladine i sporta Republike Srpske Sonja Davidović otvorila je danas u Banjaluci Konferenciju omladinskog rada "KORA sedam", kojoj prisustvuje 70 učenika, a čiji je cilj podrška razvoju omladinskog rada i regionalne saradnje.
Sonja Davidović - Foto: SRNA
Sonja DavidovićFoto: SRNA

Davidovićeva je istakla da je konferencija organizovana s ciljem razvoja partnerstava sa donatorima koji realizacijom različitih programa podržavaju omladinske organizacije i mlade u Srpskoj i BiH, ali i kao podrška sprovođenju Omladinske politike Republike Srpske od 2016. do 2020. godine.

- Važan aspekt ove konferencije je jačanje saradnje sa omladinskim organizacijama iz Srbije. Sa Ministarstvom omladine i sporta Srbije imamo odličnu saradnju, a gosti konferencije su predstavnici Međunarodne kancelarije za mlade u Nacionalnoj agenciji Belgije za francusko govorno područje - rekla je Davidovićeva.

Sekretar u Ministarstvu omladine i sporta Srbije Darko Stanić ocijenio je da je saradnja Srpske i Srbije odlična.

- Saradnju smo krunisali potpisivanjem Memoranduma i Akcionog plana. Ovo je jedna od prvih zajedničkih akvtivnosti koje su definisane Akiconim planom za saradnju - rekao je Stanić.

Koordinator Mreže omladinskih centara za animiranje, razvoj i trening Republike Srpske /M.O.C.A.R.T./ Biljana Andrijević naglasila je da je potrebno da omladinski centri međunarodnom saradnjom jačaju kapacitete, čime bi bio unaprijeđen omladinski rad.

Konferenciju "KORA sedam" organizovali su Ministarstvo porodice, omladine i sporta u saradnji sa Udruženjem građana "Perpetuum mobile - Institut za razvoj mladih i zajednice" Banjaluka i Mrežom omladinskih centara za animiranje, razvoj i trening Republike Srpske /M.O.C.A.R.T./.