latinica  ћирилица
19/02/2020 |  12:34 | Autor: SRNA

Na prelazima uhapšena četiri muškarca

Pripadnici Granične policije BiH su na graničnim prelazima uhapsili četiri muškarca jer ih potražuju sudski organi zbog počinjenih krivičnih djela, saopšteno je iz ove policijske agencije.

Na graničnom prelazu Gradiška danas je uhapšen muškarac čiji su inicijali D.B. /27/ jer je za njim Federalna uprava policije raspisala potjernicu zbog krivičnog djela krivotvorenje isprave, a potražuje ga i Opštinski sud u Travniku zbog krivičnog djela nedozvoljeno držanje oružja ili eksplozivnih materija.

U saopštenju je navedeno da je uhapšeni državljanin BiH predat službenicima Federalne uprave policije.

Pripadnici Granične policije juče su na aerodromu Sarajevo uhapsili muškarca čiji su inicijali N.V. /54/ jer je ustanovljeno da ga potražuje Opštinski sud u Sarajevu zbog krivičnog djela nasilje u porodici.

Iz Granične policije su naveli da je ovaj državljanin BiH na Aerodrom stigao letom iz Istanbula i predat je službenicima Odjeljenja sudske policije sudova u Kantonu Sarajevo.

Na graničnom prelazu Karakaj, prilikom izlaska iz BiH, uhapšen je muškarac inicijala Z.M. /61/, kojeg potražuje Tužilaštvo BiH zbog krivičnog djela zločini protiv čovječnosti.

- Državljanin BiH i Srbije predat je službenicima Sudske policije Suda BiH - navedeno je u saopštenju.

Na izlasku iz BiH na prelazu Orašje uhapšen je muškarac čiji su inicijali E.B. /26/, nakon što je utvrđeno da je za njim MUP Kantona Sarajevo raspisao potjernicu zbog krivičnog djela teška krađa i predat je pripadnicima Policijske uprave Orašje.