latinica  ћирилица
19/02/2020 |  13:59 ⇒ 14:51 | Autor: SRNA

Nešić: Radović napuštanjem stranke pokazao da ne može da se nosi sa situacijom

Vršilac dužnosti predsjednika DNS-a Nenad Nešić rekao je da je Milan Radović odlukom da napusti DNS pokazao da nije u stanju da se nosi sa trenutnom situacijom na političkoj sceni Republike Srpske, ali i obavezama u stranci.
Nenad Nešić (foto: facebook.com/nenadnesic.dns) -
Nenad Nešić (foto: facebook.com/nenadnesic.dns)

- Radović je bio cijenjen i poštovan kao visokopozicionirani funkcioner DNS-a, ali uprkos tome se nije snašao niti smogao hrabrosti da preuzme teret odgovornosti za budućnost Republike Srpske - naveo je Nešić.

On je istakao da se Radović, koji je i narodni poslanik, u ponedjeljak, 17. februara nije pojavio na posebnoj sjednici Narodne skupštine Srpske na kojoj je raspravljano, ali i odlučivano o daljim koracima nakon štetnih odluka za Srpsku koje je donio Ustavni sud BiH, saopšteno je iz DNS-a.

- Da li je na ovaj način pokazao strah za svoj status i moguće sankcije kod EU ili je riječ o nečem drugom poput nedostatka patriotizma, u ovom trenutku je najmanje važno - navodi se u saopštenju.

V.d. zamjenika predsjednika DNS-a Milan Radović napisao je u tekstu ostavke da iz ličnih i moralnih razloga podnosi neopozivu ostavku na sve funkcije u DNS-u, dodajući da istovremeno istupa iz članstva DNS-a, te da će u Narodnoj skupštini Srpske djelovati kao nezavisni poslanik, prenijeli su mediji.

Povezane vijesti:

Milan Radović napustio DNS