latinica  ћирилица
19/02/2020 |  14:18 ⇒ 14:52 | Autor: SRNA

Prijaviti slučajeve koruptivnog ponašanja

Republičko javno tužilaštvo pozvalo je građane da Posebnom odjeljenju za suzbijanje korupcije, organizovanog i najtežih oblika privrednog kriminala pri tom tužilaštvu odmah prijave slučajeve koruptivnog ponašanja jer od blagovremenog prijavljivanja krivičnog djela i prikupljanja dokaza zavisi i uspješno procesuiranje počinilaca.
Republičko javno tužilaštvo - Foto: RTRS
Republičko javno tužilaštvoFoto: RTRS

Iz Republičkog javnog tužilaštva su građane pozvali da blagovremeno prijave svako službeno lice na bilo kojem nivou vlasti koje od njih zahtijeva novac, poklon ili bilo kakvu drugu korist kao protivnaknadu za obavljanje ili neobavljanje službene radnje, te poručio da će svi koji prijave ovo krivično djelo biti zaštićeni u skladu sa pozitivnim zakonskim propisima.

- Prijavljivanje koruptivnih krivičnih djela, nakon što budu počinjena, zbog propuštanja da se prikupe zakoniti dokazi, vrlo rijetko mogu dovesti do podizanja optužnice i donošenja osuđujuće presude - navedeno je na sajtu Republičkog javnog tužilaštva.

Iz ovog tužilaštva podsjećaju da su pripadnici Odjeljenja za privredni kriminalitet Policijske uprave Banjaluka čiji su inicijali N.G. i Ј.F, koji su juče uhapšeni zbog sumnje da su počinili krivično djelo primanje mita, sprovedeni u prostorije Posebnog odjeljenja za suzbijanje korupcije, organizovanog i najtežih oblika privrednog kriminala Republičkog javnog tužilaštva.

- Osumnjičene će danas ispitati republički javni tužilac, nakon čega će odlučiti da li će Okružnom sudu u Banjaluci biti predloženo da im bude određen pritvor - navode iz Republičkog javnog tužilaštva.