X

Za vaš uređaj je
dostupna aplikacija

latinica  ћирилица
19/02/2020 |  15:36 ⇒ 17:40 | Izvor: RTRS

Porodica Miočinović godinama živi u strahu zbog klizišta

Porodica Miočinović, iz Bukove kose kod Prijedora, godinama živi u strahu zbog klizišta. Dodatni problem je novo klizište koje se pojavilo u blizini njihove kuće. Klizište se pokrenulo prije skoro dvije godine i dva puta je sanirano, ali bez uspjeha.

Porodica Miočinović noćima ne spava. Prije skoro dvije godine klizište je oštetilo njihovu kuću i uništilo voćnjak. Novo klizište udaljeno je nekoliko metara od kuće. Uništilo je dio lokalnog puta.

- U strahu smo jer se ništa ne poduzima. Bojim se da klizište ne krene dalje - rekao je Miočinović.

On je sanirao oštećenja na kući uzrokovano ranijim klizištem. Pukotine su se nedavno ponovo pojavile.

U blizini kuće prije dvije godine pojavila su se dva klizišta. Јedno je u nadležnosti prijedorske Gradske uprave, a jedno Direkcije za puteve Srpske. U Gradskoj upravi navode da je klizište do sada dva puta sanirano, ali su se ponovo pokrenula. Za novu sanaciju raspisan je tender i aukcija za izbor izvođača.

- Očekujem da će u ovoj sedmici biti završene i aukcije, tako da nakon toga ide potpisivanje ugovora i očekujem da bi to moglo biti jako brzo - naveo je Zlatko Ritan savjetnik gradonačelnika Prijedora za infrastrukturu.

U Direkciji za puteve kažu da će se, kada je riječ o klizištu u zoni magistralnog puta, ove godine raditi na utvrđivanju uzroka njegovog nastanka i na pripremama za sanaciju.