latinica  ћирилица
19/02/2020 |  18:16 | Autor: TANЈUG

Rod Blagojević - otišao kao mladić, vratio se kao "djed"

Rod Blagojević, bivši guverner Ilinoisa, izašao je iz zatvora nakon što ga je predsjednik SAD Donald Tramp pomilovao. Ono što je mnogima odmah privuklo pažnju jeste njegova sijeda kosa.

Ovaj političar srpskog porijekla je u zatvoru proveo skoro osam godina, a bio je osuđen na 14 godina i to zbog korupcije. Pušten je četiri godine prije nego što bi imao pravo na uslovnu slobodu 2024. godine.

Svjetski mediji i agencije su već objavili njegove nove fotografije. Naime, on je uslikan na međunarodnom aerodromu u Denveru, gdje se ukrcao u avion za Čikago. Na aerodromu je bilo dosta novinara i svako je htio da dobije izjavu od Blagojevića.

Ono što je svima odmah privuklo pažnju jeste njegova sijeda kosa. Blagojević je oduvijek bio poznat po svojoj tamnoj boji kose. Pošto su, kako prenosi AP, u zatvoru farbe zabranjene, njegova kosa je sada sijeda.

Rod Blagojević ranije (Foto: Getty Images)

Primjetno je, takođe, da su i godine učinile svoje, pa ovaj političar sada izgleda dosta starije.

Podsjećamo, Blagojević od 2012. godine služi kaznu pošto je bio osuđen za političku korupciju, prevaru i iznudu i to samo nekoliko mjeseci nakon što se pojavio u Trampovom rijaliti programu "Slavni šegrt".

Bivšeg demokratskog guvernera Ilinoisa su optužili da je pokušao da proda mjesto u Senatu, koje je ostalo upražnjeno odlaskom Baraka Obame.