latinica  ћирилица
19/02/2020 |  18:55 ⇒ 20/02/2020 | 08:02 | Autor: RTRS

Đoković ekskluzivno za RTRS: Zahvalan sam na velikoj podršci iz Srpske (VIDEO/FOTO)

Najbolji svjetski i srpski teniser Novak Đoković u ekskluzivnom intervjuu za našu Televiziju izrazio je veliku zahvalnost javnosti u Republici Srpskoj na svesrdnoj podršci koja mu se pruža tokom svih turnira na kojima bilježi velike rezultate. Đoković je izrazio nadu da će nakon dužeg perioda posjetiti Republiku Srpsku, jer, kako je rekao, stanovništvo Srpske to istinski zaslužuje.
Novak Đoković, intervju za RTRS - Foto: RTRS
Novak Đoković, intervju za RTRSFoto: RTRS

- Posljednji put sam boravio u Banjaluci 2011. godine. Bio sam kratko ali sam sjajno dočekan. Utisak koji sam tada stekao o sebi u Republici Srpskoj ostao mi je u srcu i do današnjeg dana - istakao je Đoković.

Upitan da li je svjestan planetarne popularnosti i činjenice da cijeli svijet svakodnevno komentariše njegove uspjehe u većoj mjeri nego što se diskutuje o životu običnog čovjeka, Đoković je naveo da je samo djelimično toga svjestan.

- Moji prijatelji koji žive u Banjaluci, regionu ali i po svijetu govore mi koliko se često gledaju svi moji turniri, koliko me podržavaju i bodre. To mi zaista godi i inponuje jer radi se o cijeni koju nose veliki uspjesi, ne samo moji, nego i svih sportista sa ovih prostora. Svjestan sam da svaki put nisam najidealniji na terenu, ne samo u igračkom smislu, nego i u ponašanju ali sam običan čovjek i znam da je svaka eventualna greška korak ka usavršavanju i putu ka vrhu - naveo je najbolji teniser svijeta.

Komentarišući koliko mu je važno takmičarsku sezonu i godinu početi velikim uspjehom, Novak je kazao da mu 2020. godina nije mogla bolje krenuti jer je osvojio ATP kup prvi put u istoriji ali i prvi grend slem - Australijan open.

- U Australiji se nevjerovatno osjećam i kao igrač ali i kao čovjek. Mnogo srpskog stanovništva živi i radi u Melburnu, Brizbejnu, Pertu, Sidneju ali i drugim gradovima. Nigdje na svijetu na pojedinačnim turnirima se ne provedem kao tamo, i ako je po onoj narodnoj "po jutru se dan poznaje", godina koja je pred nama, zaista će biti uspješna, pogotovo grend slem turniri - rekao je Đoković.

Poredeći atmosferu i prijateljski odnos tenisera u Dejvis kup reprezentaciji Srbije i drugih timova u svijetu, Novak je istakao kako je prije svega drugarski duh krasio sve dobre rezultate srpskog tima u borbi za ATP kup.

- Sa (Јankom) Tipsarevićem sam odrastao. Znamo se preko 20, blizu 25 godina. Filip Krajinović i Dušan Lajović su mi komšije, živimo u istom kraju. Često se privatno družimo i takva energija nam doprinosi da nižemo dobre rezultate, ne samo na kolektivnom, nego i na individualnom nivou - ispričao je najbolji srpski teniser.

Na predstojećim Olimpijskim igrama u Tokiju Đoković očekuje najbolji plasman i ističe da je velika čast kada predstavljate svoju državu na planetarnoj smotri kakva je Olimpijada, u društvu svih sportista i ekipa iz države iz koje dolazite ali i zemalja širom svijeta.

Pored viteškog duha, takmičarskih manira i velikih rezultata, Novak je kao važnu činjenicu istakao ljubav i privrženost svakom poslu, pa i sportu. Kako je rekao, odsustvom ljubavi i emocija, dolazi do zasićenosti i manjka rezultata.

- Često podsjećam sebe na svakodnevnu potrebu za usavršavanjem i napredovanjem, i kao čovjek, i kao teniser. Kao surovi profesionalac, nastojim da izgradim najbolju verziju sebe. Dok živite i radite, to vam je osnovna zvijezda vodilja - jasan je Đoković.