latinica  ћирилица
20/02/2020 |  08:04 | Autor: RTS

Јokić: Smršao sam desetak kilograma, zbog toga igram bolje (VIDEO)

Srpski košarkaš Nikola Јokić otkrio je da je tokom sezone smršao i da je to razlog zbog kojeg pruža bolje partije. Јokić je petu sezonu u NBA ligi počeo mnogo slabije nego prethodne, ali je u prethodnih nekoliko mjeseci podigao formu i potvrdio da je jedan od najboljih centara na svijetu.
Nikola Јokić (foto:nuggets/Twitter screenshot) -
Nikola Јokić (foto:nuggets/Twitter screenshot)

Momak iz Sombora je drugi put zaredom učestvovao na Ol-staru najjače lige svijeta, a sada je otkrio da je dobra forma rezultat posebnog režima.

- Јednostavno se tako dogodilo. Možda mi je potrebno malo više vremena da se zagrijem. Mislim da nisam ovako dobro šutirao u prvom dijelu sezone. Šutevi su mi bili previše kratki, a imao sam i preveliku kilažu. Izgubio sam oko 10-11 kilograma i mnogo bolje se osjećam. Naš kondicioni trener Filipe, koji je pet godina sa nama, propisao mi je ishranu i napravio plan treninga. Zajedno smo prošli kroz taj proces - rekao je Јokić.

Zahvaljujući sjajnim partijama, njegov Denver se popeo na drugu poziciju na tabeli Zapadne konferencije i nalazi se odmah ispod neprikosnovenih Lejkersa.

Јokić vjeruje da tim može i bolje od toga.

- Igramo odlično, bilježimo dobre rezultate. Mnogo smo napredovali, najviše u onim trenucima koji su prelomni i kada smo bili zabrinuti kako ćemo završiti utakmice. Ipak, čini mi se da smo u posljednjih 10 mečeva pobijedili u devet, ili smo od osam izlazili kao pobjednici u sedam - tako nešto. Na pauzu smo otišli u dobrom ritmu.

Posebno impresivna je Nikolina saradnja sa DŽamalom Marejom, drugom zvijezdom franšize iz Kolorada.

- Mnogo je važno iskustvo. Prolazili smo kroz teške momente. Bili smo u situacijama kada smo morali da pogađamo i iskustvo koje imamo nam je mnogo pomoglo, posebno ono koje smo stekli u plej-ofu (prošle godine). Ne važi to samo za njega i mene, nego za cijeli tim - zaključio je Јokić.