latinica  ћирилица
20/02/2020 |  10:05 | Autor: SRNA

Đurić čestitao Grenelu

Direktor Kancelarije Vlade Srbije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić rekao je da je važna vijest postavljanje Ričarda Grenela za šefa svih obavještajnih službi SAD. Đurić je istakao i da je Srbija prethodnih nekoliko mjeseci intenzivno i najbliže radila sa njim.
Marko Đurić - Foto: TANЈUG
Marko ĐurićFoto: TANЈUG

On je naveo da je riječ o bliskom saradniku i najboljem diplomati američkog predsjednika Donalda Trampa, te naglasio da su Srbi ovaj put mudro postupili, jer je predsjednik Srbije Aleksandar Vučić gradio najbolje moguće relacije sa Grenelom.

Đurić je za televiziju Hepi rekao da je i premijerka Srbije Ana Brnabić više puta na poziv Grenela bila na privatnim sastancima i večerama u Berlinu, kada je ovaj američki diplomata bio ambasador u Njemačkoj.

- To je važna vijest, vidjećemo na koji način će se to odraziti na američku ulogu u dijalogu Beograda i Prištine - istakao je Đurić.

Čestitavši dosadašnjem specijalnom izaslaniku američkog predsjednika za dijalog Beograda i Prištine Grenelu novu poziciju, Đurić je rekao da to znači da je, između ostalog, zadužen i za svakodnevni brifing predsjednika SAD i predlaže mu kakve poteze i mjere povuče.

- Čestitam Grenelu. Nije uvijek bilo lako razgovarati s njim, ali je bilo korektno. Čestitam Amerikancima jer su dobili patriotu na čelu službi - rekao je Đurić.

Đurić je izjavio da se Grenel intenzivno zalaže za ukidanje prištinskih taksa na srpsku robu, a radio je i na infrastrukturnom povezivanju Beograda i Prištine, što je u interesu Srbije, koja želi bolje da se poveže sa Srbima na Kosmetu.