latinica  ћирилица
20/02/2020 |  11:11 ⇒ 13:00 | Autor: RTRS

Dodik: Finalizujemo prijedlog zakona o Ustavnom sudu BiH (FOTO/VIDEO)

Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik rekao je danas da je stav srpskih predstavnika na nivou BiH da Ustavni sud BiH treba da ima šest sudija, dva koja dolaze iz Republike Srpske i četiri iz Federacije BiH.
Milorad Dodik - Foto: RTRS
Milorad DodikFoto: RTRS

- Na sastanku nije urađeno ništa tajno. Rješenja koja smo predložili mogu biti korisna za sve, pa i za Bošnjake. Ukoliko se oni odmaknu od linije odbijanja, vidjeće da i oni imaju koristi - izjavio je Dodik nakon zajedničkog sastanka srpskih predstavnika u zajedničkim institucijama BiH.

Poručio je da se finalizuje prijedlog zakona o Ustavnom sudu BiH.

Dodik je najavio da bi u toku dana ili sutra trebalo da bude završen zajednički prijedlog srpske i hrvatske strane, predat nadležnim strukturama Predstavničkog doma i Doma naroda, te zatraženo da se to pitanje stavi na dnevni red i razmotri.

Sastanak (Foto: RTRS)

Naglasio je da je danas održan radni sastanak, na kojem se dogovaralo o odlučivanju u zajedničkim institucijama.

- Predsjedništvo, Savjet ministara, Parlamentarna skupština, na svim mjestima bićemo, ali nećemo donositi odluke. Što se tiče drugih odluka nivoa odlučivanja, komunikacijska, službena i ostala, sve ostaje na istom nivou - naveo je on.

Predsjedavajući Savjeta ministara Zoran Tegeltija rekao je srpski predstavnici u zajedničkim institucijama BiH nastavljaju rad, ali na način kako je to utvrdila NSRS.

Povezane vijesti:

Dodik: Ponašanje Nelsona prijetnja, Srpska ne prihvata nametanja