X

Za vaš uređaj je
dostupna aplikacija

latinica  ћирилица
20/02/2020 |  11:38 ⇒ 12:15 | Izvor: SRNA

Otvorena izložba slika sa kolonije "Zelenkovac 2018"

Izložba 34 od 39 slika nastalih na likovnoj koloniji "Zelenkovac 2018", na kojoj je stvaralo 18 učesnika iz Srbije, Slovenije, Federacije BiH i Republike Srpske, otvorena je u Banskom dvoru u Banjaluci.
Izložba slika sa kolonije "Zelenkovac 2018" - Foto: SRNA
Izložba slika sa kolonije "Zelenkovac 2018"Foto: SRNA

Akademski slikar iz Banjaluke Anja Stojanović podsjetila je da je tema kolonije bila slobodna, kao i tehnika, a umjetnici su motive tražili u okruženju, saopšteno je iz Banskog dvora.

Stojanovićeva, koja je i organizator kolonije "Zelenkovac 2018", rekla je da su kolonije jako značajne za umjetnike jer podstiču razvoj zajedničkih ideja i inspiracije.

Učesnik Likovne kolonije "Zelenkovac 2018" slikar Marin Milutinović rekao je da je ambijent Zelenkovca fantastičan izvor inspiracije za stvaraoca.

- Kolonije su uvijek odlične za protok energije i svima dobro dođu jer učimo jedni od drugih, družimo se i stvaramo - naglasio je Milutinović.

Likovna kolonija "Zelenkovac 2018" nastala je saradnjom prijatelja i ljudi dobre volje od organizatora, preko Udruženja dijaliziranih, transplantiranih i hroničnih bubrežnih bolesnika i Eko-zone "Zelenkovac", do sponzora i učesnika.

Osamnaest umjetnika iz Srbije, Slovenije, Federacije BiH i Republike Srpske je tokom petodnevne kolonije održane 2018. godine stvorilo 39 radova.

Izložbu likovne kolonije "Zelenkovac 2018", koja je otvorena sinoć u velikom izložbenom salonu Banskog dvora, posjetioci će moći da pogledaju do kraja mjeseca.