latinica  ћирилица
20/02/2020 |  11:51 ⇒ 12:08 | Autor: SRNA

Lice iz Tuzle tražilo novac za lažne informacije o nestalima na Vozući

Policijska uprava Doboj je dobojskom Okružnom javnom tužilaštvu podnijela izvještaj protiv lica iz Tuzle čiji su inicijali A.A. zbog sumnje da je porodicama boraca iz Republike Srpske, nestalih na području vozućkog ratišta, lažno obećavalo da će otkriti mjesta gdje se nalaze njihovi posmrtni ostaci, saopšteno je iz ove uprave.
Vozuća - Foto: Press
VozućaFoto: Press

Lice A.A. je od 10. jula do 5. novembra 2018. godine telefonom pozivalo članove porodica nestalih boraca i lažno se predstavljalo kao medicinski radnik koji ima informacije o mjestima na kojima se nalaze posmrtni ostaci nestalih lica.

Ovo lice je lažno obećavalo da će te informacije otkriti ako mu, zauzvrat, bude isplaćena odgovarajuća novčana naknada, a od porodice jednog nestalog borca je i uzelo određeni iznos novca.

Navedeno lice je juče uz izvještaj o produženom krivičnom djelu prevara predato u nadležnost Okružnog javnog tužilaštva Doboj.

Iz dobojske Policijske uprave pozivaju građene koji su na ovakav ili sličan način kontaktirani od strane lica A.A. da to prijave policiji.