latinica  ћирилица
20/02/2020 |  13:14 ⇒ 14:24 | Autor: RTRS

Znaju li poslanici SDS-a o čemu se raspravlja u NSRS? (VIDEO)

Pojedini poslanici ponekad ne pročitaju prijedlog Zakona o kojem se raspravlja i to je opšte poznato. Međutim, da ne znaju definiciju pojma o kojem raspravljaju, rijetko se dešava.
Miladin Stanić i Tomica Stojanović (foto: ATV BL) -
Miladin Stanić i Tomica Stojanović (foto: ATV BL)

Ponekad ne znaju i definiciju pojma o kojem raspravljaju..

Na današnjem zasjedanju Narodne skupštine Republike Srpske, poslanici Kluba poslanika SDS, Tomica Stojanović i Miladin Stanić su potpuno promašili o čemu se raspravlja.

Zakon o metrologiji su "prekrstili" u Zakon o meteorologiji, pa su pričali o unapređenju i zaštiti poljoprivredne proizvodnje, kao i o zaštiti od poplava, požara i ostalih elementarnih nepogoda.

- Ovaj zakon je bitan i značajan prije svega za poljoprivrednu proizvodnju, obzirom da od vremenskih uslova ova grana privrede u mnogome zavisi - naveo je Stojanović.

Poslanik Miladin Stanić je u svom izlaganju, dodao i da "zahvaljujući unapređenju meteoroloških predviđanja i prognoza, se dešava da velike države svijeta iseljavaju stanovništvo na dva, tri, pet dana, provode mjere protiv vjetrove, protiv ciklona, protiv poplava, protiv padavina i tako dalje."

Na sve ovo reagovao je narodni poslanik Srđan Mazalica, koji je naveo da poslanici treba da se drže dnevnog reda, te im poručio da su trebali barem malo da pročitaju Zakon, zato što se u Zakonu jasno govori o obrazovanju, laboratorijama i načinima na koje laboratorije ispunjavaju određene standarde i dodao da se radi o mjerilima, o mjerenju, o laboratorijama, a ne o predviđanju elementarnih nepogoda.