latinica  ћирилица
20/02/2020 |  13:57 | Autor: Nezavisne

Selak: Velika podrška novoj partiji

Narodni poslanici, odbornici u lokalnim parlamentima i dio funkcionera Socijalističke partije najavili su osnivanje novog političkog subjekta i učešće na predstojećim izborima, a kako ističu, već imaju ogromnu podršku članstva širom Republike Srpske.
Goran Selak - Foto: RTRS
Goran SelakFoto: RTRS

Narodni poslanik Goran Selak ističe da će više o novom političkom subjektu biti poznato u narednoj sedmici, kada se obave sve potrebne konsultacije sa članstvom, ali i da već sada imaju podršku velikog broja aktivista i članova regionalnih, gradskih i opštinskih odbora.

- Uradili smo ono što su od nas već duže vrijeme tražili članovi, aktivisti i kadrovi koji su godinama stvarali rezultate za partiju, a pritom se njihov glas nigdje nije čuo, niti su imali pravo da odlučuju o bilo čemu. Imamo najavu povratka u aktivno članstvo Socijalista koji su davno digli ruke od partije Petra Đokića i koji su zbog postignutih rezultata i uticaja u društvu godinama uklanjani iz partije. Zato gradimo novu priču na izvornim principima Socijalističke partije i okupljamo ljude koji vrijede, ljude koji rade i koji su odgovorni u svom poslu. Republika Srpska ima Socijaliste, ali nema Socijalističku partiju, jer se radi o privatnoj partiji jednog čovjeka, koji 18 godina živi od rada i rezultata časnih članova i kadrova - kaže Selak.

On je naglasio da nije bilo vremena da se čeka da proradi savjest Petra Đokića, iako bi u njegogoj situaciji svako razuman davno ponudio ostavke na mjesto ministra i predsjednika partije.

Po pitanju predstojećih izbora, Selak smatra da je dobar rezultat neizbježan, jer su osnivanje nove partije inicirali upravo oni koji su svojim radom napravili istorijski rezultat na opštim izborima 2018. godine.

- S obzirom da je izborna godina, iz baze smo dobili razuman zahtjev da se počne sa radom na vrijeme, kao i procjenu da Đokić neće dati ostavke po cijenu nestanka partije. Јedini logičan korak je formiranje nove partije sa ljudima koji su na opštim izborima napravili istorijski rezultat, a bez opterećenja koje realno predstavlja Petar Đokić i grupica njegovih kadrova koji su uzurpirali partijske organe. Do naredne sedmice, kada će biti poznato i ime nove partije kao i drugi detalji, aktivno razgovaramo sa članstvom, a kroz dosadašnje razgovore već smo se odlučili da pokušamo nadmašiti rezultat koji smo zajedno napravili na prošlim izborima - istakao je Selak.