latinica  ћирилица
20/02/2020 |  14:26 ⇒ 14:32 | Autor: RTS

Zaplijenjeno zlato na prelazu Gradina (FOTO)

Na najfrekventnijem graničnom prelazu prema Bugarskoj – Gradini, carinici su spriječili krijumčarenje zlatnog nakita i parfema.
Zapljena dragocjenosti (foto: Uprava carina Srbije) -
Zapljena dragocjenosti (foto: Uprava carina Srbije)

Neprijavljeno zlato vrijedno 800.000 dinara pronađeno je prilikom detaljne kontrole na ulazu iz Bugarske u Srbiju automobila bugarskih registracija, saopštila je Uprava carina Srbije.

Njime je petoro bugarskih državljana putovalo prema Francuskoj, rekavši da osim ličnog prtljaga nemaju ništa što bi trebalo da se prijavi.

Međutim, najprije je u torbici i neseseru jedne putnice pronađen dio neprijavljenog zlatnog nakita, da bi potom i iza, kao i ispod vozačevog sjedišta bile pronađene kutija i torbica sa zlatom.

Vrijednost preko 30 narukvica, ogrlica minđuša i prstenja, ukupne težine nešto više od 350 grama, procijenjena je na preko 800.000 dinara.

Kamiondžija krijumčario parfeme u sanduku za alat

U drugom slučaju kod kontrole kamiona pančevačke registracije, koji je iz Turske prevozio tekstilnu robu za uvoznika u Beogradu, pronađeno je 40 ženskih i muških parfema poznatih robnih marki.

Zapljena parfema (foto: Uprava carina Srbije)

Iako je vozač kamiona prethodno tvrdio da nema ništa da prijavi, osim već prijavljene tekstilne robe koju prevozi, carinici su u bočnom sanduku za alat pronašli kutije i kese sa 40 krijumčarenih parfema.

Osim zbog krijumčarenja, vozač će odgovarati i zbog povrede prava intelektualne svojine poznatih brendova "Armani", "Versaće", "Pako Raban", "Karolina Herera" i drugih, jer se pretpostavlja da je riječ o kvalitetnim, ali ipak kopijama parfema ovih proizvođača.