latinica  ћирилица
20/02/2020 |  14:38 ⇒ 20:00 | Autor: SRNA

Na sajmu turistička ponuda Srpske od Trebinja do Novog Grada (FOTO)

Na danas otvorenom 42. Međunarodnom sajmu turizma u Beogradu putem Turističke organizacije Republike Srpske predstavljena je ponuda svih destinacija Srpske - od Trebinja do Novog Grada.
42. Međunarodni sajam turizma u Beogradu - Foto: SRNA
42. Međunarodni sajam turizma u BeograduFoto: SRNA

- Ovo je međunarodni sajam na kome mi nastojimo da što više predstavimo Republiku Srpsku. Ovdje je više od 40 država izlagača - rekao je Srni savjetnik u Ministarstvu trgovine i turizma Republike Srpske Dragan Talić koji je prisustvovao prezentaciji dijela turističkih potencijala Republike Srpske na zajedničkom štandu.

Talić je ukazao da je predstavljen, između ostalih, Olimpijski centar Јahorina - ponos Republike Srpske, koji je, zahvaljujući ulaganju Vlade Republike Srpske, doživio ekspanziju.

- Ministarstvo trgovine i turizma Republike Srpske radi trenutno na pravilniku o raftingu, koji je veoma značajan turistički potencijal Republike jer imamo tri rijeke i veliku ponudu, a i veliku posjećenost, posebno iz Srbije - naveo je Talić.

On je naglasio značaj učešća turističkih radnika Srpske na ovom sajmu, čijem otvaranju je prisustvovala i pomoćnik ministra trgovine i turizma Republike Srpske Dušanka Tegeltija sa saradnicma.

Foto: RTRS

Predstavništvo Republike Srpske u Srbiji, u saradnji sa Turističkom organizacijom Srpske organizovalo je prezentaciju turističke privrede Republike na zajedničkom štandu.

Predstavljeni su potencijali Turističke organizacije Višegrad, Banja "Vilina vlas", hotel "Višegrad", i više višegradskih restorana, Turistička organizacija opštine Bileća i lokalno Udruženje guslara i epskih pjesnika "Vojvoda Vlatko Vuković".

Na sajmu, koji traje do nedjelje, 23. februara, predstaviće se i turističke organizacije iz Srebrenice, Banjaluke, Drinića, Nevesinja, Bijeljine sa Banjom "Dvorovi", Novog Grada, Bileće, Rogatice, Sokoca, Kozarske Dubice, Šekovića, Prijedora, Laktaša i Teslića.

Tu su i Etno-selo "Stanišići" iz Bijeljine, Vinarija "Vukoje" iz Trebinja, Zdravstveno-turistički centar "Banja Vrućica", kompanija "Boksit" iz Milića, "Ljekobilje" Ljubinje, Rasadnik "Nešković" iz Bratunca, hotel i destilerija "Monogram" i Turistička agencija "Asamo tur" Trebinje.

Foto: RTRS

Slogan 42. Sajma turizma je "Put pod noge", a istovremeno su organizovane još tri manifestacije - 11. Međunarodni sajam vina, 16. Sajam suvenira "Vidi Srbiju" i 16. Međunarodni sajam opreme za hotelijerstvo i ugostiteljstvo.

Na samu vina "Beovajn 2020" predstavljeni su i vinari i vinogradi iz Republike Srpske, a njihov zajednički nastup organizovalo je Predstavništvo Republike Srspske u Srbiji.

Tu su Podrum "Vukoje", Podrumi manastira Tvrdoš, Vinski podrum "Anđelić", Vinarija "Јungić", Vinski podrum "Sekulović", Vinarija "Banjac", Podrum vina "Runjevac", Vinski podrum "Aćimović", Vinarija "Đelmo" i Vinarija "Pajić" dok destilerija "Epoha" iz Lopara imat svoj štand. /