latinica  ћирилица
20/02/2020 |  15:36 ⇒ 20:00 | Autor: SRNA

Јovanović: Sajam u Beogradu značajan za privlačenje turista (FOTO)

Direktorica Turističke organizacije Republike Srpske Nada Јovanović ocijenila je danas da je beogradski Međunarodni sajam turizma izuzetno važan za povećanja broja turista u Srpskoj.

Јovanovićeva je rekla da se Republika Srpska na ovom sajmu predstavlja sa integrisanom ponudom - tu su i turističke organizacije i agencije, Olimpijski centar "Јahorina", kao i ugostitelji, proizvođači zdrave hrane i suvenira.

- Turisti iz Srbije su nam godinama na prvom mjestu po broju dolazaka i noćenja i zato nam je ovaj sajam jako važan - da se predstavimo u najboljem svjetlu, a imamo mnogo toga da ponudimo - rekla je Јovanovićeva Srni.

Ona je napomenula da je ovaj sajam mjesto gdje se prodaje ljetna sezona, ukazavši da je akcenat onoga što Republika Srpska prikazuje upravo na tome.

- Znamo da nam turisti najviše dolaze zbog vode i zelenila, ali turisti podjednako posjećuju i gradove, Banjaluku, Trebinje - rekla je Јovanovićeva.

Јovanovićeva je rekla da Turistička organizacija Republike Srpske odlično sarađuje sa turističkim organizacijama Srbije, Beograda i Vojvodine i da se kao zajednički turistički proizvod predstavljaju dalekim destinacijama - Kini, Јužnoj Koreji i Indiji.

42. Međunarodni sajam turizma u Beogradu (Foto: RTRS)

Turistička organizacija Republike Srpske je na ovogodišnjem sajmu poseban akcenat stavila na promociju ljetne turističke sezone Srpske, Olimpijskog centra "Јahorina", raftinga na Tari i Vrbasu, pješačenje kroz nacionalne parkove Sutjeska i Kozara, kao i banje Republike Srpske i seoski turizam.

Na sajmu, koji traje do nedjelje, 23. februara, biće promovisana i etno-sela, flajfišing u Republici Srpskoj sa osvrtom na top-destinacije i najpoznatije rijeke za mušičarenje /Јanj, Pliva, Ribnik i Sana/ kao i sitibrejk ponuda Banjaluke i Trebinja.

Tu su i turističke organizacije Višegrad sa banjom "Vilina vlas", kao i Srebrenica, Banjaluka, Drinić, Nevesinje, Bijeljina sa banjom "Dvorovi", Novi Grad, Bileća, Rogatica, Sokolac, Kozarska Dubica, Šekovići, Prijedor, Laktaši i Teslić.

Predstavljaju se i Etno-selo "Stanišići" iz Bijeljine, Vinarija "Vukoje" iz Trebinja, Zdravstveno-turistički centar Banja Vrućica, kompanija "Boksit" iz Milića, "Ljekobilje" Ljubinje, Rasadnik "Nešković" iz Bratunca, hotel i destilerija "Monogram" i Turistička agencija "Asamo tur" Trebinje.

Slogan 42. Sajma turizma je "Put pod noge", a istovremeno su organizovane još tri manifestacije - 11. Međunarodni sajam vina, 16. Sajam suvenira "Vidi Srbiju" i 16. Međunarodni sajam opreme za hotelijerstvo i ugostiteljstvo.