latinica  ћирилица
20/02/2020 |  16:51 ⇒ 17:53 | Autor: TANЈUG

Grenel ostaje specijalni izaslanik za dijalog Beograda i Prištine

Ričard Grenel ostaće specijalni izaslanik predsjednika SAD za dijalog Beograda i Prištine uporedo sa funkcijom vršioca dužnosti direktora američkih obavještajnih službi.
Ričard Grenel (foto: de.usembassy.gov) -
Ričard Grenel (foto: de.usembassy.gov)

- Možemo da potvrdimo da će ambasador Grenel nastaviti da obavlja dužnost ambasadora SAD u Njemačkoj, kao i specijalnog izaslanika predsjednika Donalda Trama za mirovne pregovore Srbije i /samoproglašenog/ Kosova i sada vršioca družnosti direktora Nacionalne obavještajne službe - rekao je Tanjugu portparol Grenela Dik Kastin.

Američki predsjednik Donald Tramp imenovao je ambasadora Ričarda Gernela za vršioca dužnosti šefa svih obavještajnih službi SAD.

- Predsjednik Tramp ima poptuno povjerenje da će Grenel obavljati posao na najprofesionalniji način - navedeno je na sajtu Bijele kuće.

U upravo objavljenom saopštenju navedeno je da ambasador Grenel ima veliko iskustvo u radu sa službama bezbjednosti i na brojnim dodatnim pozicijama uključujući i mjesto specijanog izaslanika za pregovore Srbije i /samoproglašenog/ Kosova i kao portparol SAD u UN.

- Posvećen je vanpolitičkom i vanpartijskom prisutpu i kao čelnik svih obavještajnih agencija SAD, od kojih zavisi bezbjednost i sigrunost zemlje - navodi se na sajtu Bijele kuće.