latinica  ћирилица
20/02/2020 |  21:10 ⇒ 21/02/2020 | 08:05 | Autor: RTRS

Јednomjesečni pritvor inspektorima uhapšenim u akciji "Sirano"

Okružni sud u Banjaluci odredio je, na prijedlog Republičkog javnog tužilaštva, jednomjesečni pritvor pripadnicima Odjeljenja za privredni kriminalitet Policijske uprave Banjaluka Nenadu Grujiću i Јeleni Florijan, osumnjičenim za primanje mita, nezvanično saznaje RTRS.
Akcija "Sirano" - Foto: RTRS
Akcija "Sirano"Foto: RTRS

Dvoje inspektora Odjeljenja za privredni kriminalitet Policijske uprave Banjaluka, koji su uhapšeni u utorak, 18. februara, zbog postojanja osnova sumnje da su izvršila krivična djela primanje mita i zloupotreba službenog položaja ili ovlaštenja, predati su juče u nadležnost Republičkog javnog tužilaštva.

Iz Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske naveli su da je prilikom lišavanja slobode kod lica pronađeno 20.000 KM, a pretresom lokacija i vozila koje koriste pronađena je i određena količina novca.

Prema nezvaničnim informacijama, inspektori su upravo bili primili 20.000 KM mita, a očekivali su da im naknadno bude isplaćeno još 10.000 KM.

Operativnu akciju "Sirano" sproveli su policijski službenici Uprave MUP-a Srpske za organizovani i teški kriminalitet u saradnji sa Policijskom upravom Banjaluka.

Akcija je sprovedena pod nadzorom Posebnog odjeljenja za suzbijanje korupcije i organizovanog i najtežih oblika privrednog kriminala Republičkog javnog tužilaštva.