latinica  ћирилица
21/02/2020 |  07:47 ⇒ 07:47 | Autor: SRNA

Mjestimično vlažni kolovozi, magla i poledica

U Republici Srpskoj kolovozi su mjestimično vlažni, a moguća je poledica u višim planinskim predjelima i preko prevoja, te magla mjestimično u kotlinama i duž riječnih tokova, ukazuju iz Auto-moto saveza Srpske.
Putevi - Foto: RTRS
PuteviFoto: RTRS

U Federaciji BiH /FBiH/ moguća je poledica mjestimično u planinskim predjelima, kao i na mostovima i prilazima tunelima.

Opasnost od odrona povećana je na svim dionicama koje prolaze kroz usjeke i pored kamenih kosina.

Na magistralnom putu od Klašnica do prijedorske petlje zbog radova radnim danima od 7.00 do 16.00 časova saobraćaj se odvija usporeno.

Zbog izgradnje međudržavnog mosta na rijeci Savi izmijenjen je režim odvijanja saobraćaja na auto-putu Banjaluka-Gradiška, u zoni naselja Čatrnja i carinskog terminala.

Zbog rekonstrukcije raskrsnice na spoju auto-puta Banjaluka-Doboj i magistralnog puta Јohovac-Rudanka, izmijenjen je režim odvijanja saobraćaja na magistralnom putu.

U toku je izgradnja MHE Krupac na rijeci Željeznici, zbog čega se saobraćaj na dionici magistralnog puta Krupac-Bogatići, na području opština Istočna Ilidža i Trnovo odvija naizmjenično, jednom trakom, uz semafore.

Na regionalnom putu Crna Rijeka-Bjelajce na snazi je potpuna obustava saobraćaja, svaki dan osim nedjelje, od 9.00 do 15.00 časova. Saobraćaj se preusmjerava na putne pravce Kola-Stričići-Čađavica-Mrkonjić Grad i Crna Rijeka-Јajce-Mrkonjić Grad. Izvan vremena obustave saobraća se naizmjenično, jednom trakom, uz regulaciju semaforima.

Na dijelu regionalnog puta Ugljevik-Glavičice u rejonu Starog Ugljevika zbog aktiviranog klizišta odvijanje saobraćaja je usporeno, naizmjenično jednom trakom.

Zbog aktiviranih klizišta, jednom trakom, naizmjenično saobraćaj se odvija na regionalnim putevima Karanovac-Kneževo, u mjestu Ljubačevo, i Ukrina-Gornja Vijaka.

U FBiH je zbog većeg odrona obustavljen saobraćaj na magistralnom putu Јajce-Crna Rijeka.

Na magistralnom putu Јajce-Crna Rijeka, zbog sanacionih radova od 7.00 do 16.00 časova na snazi su povremene polučasovne obustave, uz petnaestominutno propuštanje vozila. Poslije 16.00 na ovoj dionici saobraća se naizmjenično, jednom trakom.

Na magistralnom putu Zenica-Nemila, kroz tunel Vranduk, od 5.00 do 21.00 saobraća se dvosmjerno. Od 21.00 do 00.30 vozila se propuštaju naizmjenično, dok je od 00.30 do 5.00 saobraćaj kroz tunel obustavljen. Za vrijeme obustave vozila do 7,5 tona ukupne mase mogu koristiti obilaznicu kroz naselje Tetovo, a vozila iznad 7,5 tona alternativne pravce Doboj-Šićki Brod-Sarajevo i Žepče-Zavidovići-Olovo-Sarajevo.

Na graničnim prelazima u BiH jutros nema dužih zadržavanja.

Zbog bezbjednosnih razloga i dalje je obustavljen saobraćaj za teretna vozila i autobuse na graničnom prelazu Brčko-Gunja.