latinica  ћирилица
21/02/2020 |  08:44 ⇒ 08:46 | Autor: SRNA

Vlada Srpske o izmjenama i dopunama zakona o javno-privatnom partnerstvu

Vlada Republike Srpske trebalo bi danas da razmatra Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o javno-privatnom partnerstvu u Srpskoj.
Vlada Republike Srpske - Foto: RTRS
Vlada Republike SrpskeFoto: RTRS

Predviđeno je i da budu razmotreni i nacrti zakona o izmjenama i dopunama Zakona o krivičnom postupku Republike Srpske i o izmjenama i dopunama Krivičnog zakonika Republike Srpske, saopšteno je iz Biroa Vlade Srpske za odnose sa javnošću.

Dnevnim redom je planirano i razmatranje informacije o obavezama koje za BiH i Republiku Srpsku proističu iz procesa pridruživanja EU sa pregledom mjera i aktivnosti realizovanih tokom 2019. godine, te o ostvarenim rezultatima u približavanju propisa Republike Srpske propisima EU.

Ministri bi trebalo da razmatraju izvještaje o realizaciji programa rješavanja problema raseljenih lica, povratnika i izbjeglica za 2019. godinu i za ovu godinu.

Vlada Srpske trebalo bi da razmatra i prijedlog rješenja o dopuni rješenja o imenovanju Nezavisne međunarodne komisiji za istraživanje stradanja svih naroda u srebreničkoj regiji u periodu 1992-1995. godine i rješenja o izmjeni rješenja o imenovanju Nezavisne međunarodne komisije za istraživanje stradanja Srba u Sarajevu u periodu 1991-1995. godine.

Nakon sjednice biće održana konferencija za novinare u Pres centru Vlade Srpske sa početkom u 11.00 časova, te objavljeno saopštenje.