latinica  ћирилица
21/02/2020 |  10:53 | Autor: SRNA

Narednih dana sunčano i toplo

U Republici Srpskoj do kraja ove sedmice i početkom naredne preovladavaće sunčano i toplo vrijeme za ovo doba godine uz malu do umjerenu oblačnost, saopšteno je iz Republičkog hidrometeorološkog zavoda.
Sunčano - Foto: RTRS
SunčanoFoto: RTRS

Јutro će sutra biti pretežno vedro sa mrazom i ponegdje uz rijeke i po kotlinama sa maglom, dok će tokom dana biti sunčano uz malu oblačnost.

Јutarnja temperatura vazduha biće od minus tri do dva, na planinama od minus sedam stepeni, a najviša dnevna od šest do 12, na jugu i stepen dva viša, dok će na planinama biti oko dva stepena Celzijusova.

U nedjelju će jutro biti pretežno vedro uz umjerenu oblačnost u sjevernim predjelima, sa mrazom na planinama i ponegdje uz rijeke i po kotlinama sa maglom, a tokom dana biće sunčano i toplo.

Јutarnja temperatura vazduha biće od minus jedan do pet stepeni, na planinama od minus pet stepeni, a najviša dnevna od 10 do 15 stepeni, na jugu i sjeveru par stepeni viša, dok će na planinama iznositi oko šest stepeni Celzijusovih.

U ponedjeljak, 24. februara, jutro će biti umjereno do pretežno oblačno, na jugu Hercegovine pretežno vedro, dok je na istoku moguća slaba kiša, a tokom dana biće pretežno sunčano.

Јutarnja temperatura vazduha biće od dva do šest stepeni, na planinama od minus dva, a najviša dnevna od šest do 12 stepeni Celzijusovih, na jugu par stepeni viša, dok će na planinama iznositi oko četiri stepena Celzijusova.

U utorak, 25. februara, prije podne oblačnosti sa zapada proširiće se na sve krajeve, ali će tokom dana biti kraćih sunčanih perioda i toplije nego prethodni dan.

Јutarnja temperatura vazduha iznosiće od dva do šest stepeni, na planinama od minus dva stepena, a najviša dnevna između devet i 16 stepeni, na jugu i sjeveru par stepeni viša, dok će na planinama iznositi oko sedam stepeni Celzijusovih.