X

Za vaš uređaj je
dostupna aplikacija

latinica  ћирилица
Zdravosfera
21/02/2020 |  11:51 ⇒ 25/02/2020 | 11:50 | Izvor: Agencije

Iskrcavaju se posljednji putnici sa kruzera "Dajmond princes" (VIDEO)

Poslednji putnici sa "Dajmond princes", čiji su nalazi na test za korona virus bili negativni, napustiće danas taj brod, pošto je okončan karantin koji je trajao od 3. februara i zbog kojeg su mnogi kritikovali vladu, saopštio je japanski ministar zdravlja Kacunobu Kato.
Dajmond Princes - Foto: AFP
Dajmond PrincesFoto: AFP

Na brodu u luci Јokohama zabilježen je najveći broj slučajeva oboljelih od COVID-19 van Kine, koji je u četvrtak uveče iznosio 634, dok su dva putnika preminula od posljedica virusa.

Јapanski ministar rekao je na konferenciji za novinare da će masovno iskrcavanje putnika sa broda danas biti završeno i da će više desetina stranih putnika otputovati u svoje države porijekla, prenosi AP.

On je dodao da Јapan razgovara sa operatorom broda i matičnim državama članova posade iz inostranstva u vezi sa njihovim budućim kretanjima.

Јapanska vlada suočila se sa brojnim kritikama zbog odluke da drži ljude na brodu u karantinu, imajući u vidu skučen prostor i poteškoće da se izoluju bolesni od zdravih.

Šest osoba, vladinih radnika u karantinu, oboljelo je od virusa, što je povećalo sumnje u zaštitne mjere koje su korišćene.

Na brodu, koji je bio u karantinu od 3. februara, bilo je 3.700 putnika iz 50 zemalja, medu njima i 14 državaljana Srbije.