X

Za vaš uređaj je
dostupna aplikacija

latinica  ћирилица
21/02/2020 |  12:11 ⇒ 25/02/2020 | 11:50 | Izvor: SRNA

Dačić: Srbin može biti evakuisan sa broda, Crnogorac pozitivan na virus

Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić je rekao da se među članovima posade, kojima je dozvoljeno iskrcavanje sa broda "Dajmond princes", koji je bio u karantinu zbog virusa korona, nalazi je jedan državljanin Srbije, koji nije zaražen.
Ivica Dačić (Foto: rs-lat.sputniknews.com) -
Ivica Dačić (Foto: rs-lat.sputniknews.com)

U saopštenju Dačića se navodi da crnogorski državljanin, takođe član posade, neće moći da bude prevezen italijanskim specijalnim letom sa ovog broda, jer su rezultati testa pozitivni.

Državljanin Srbije, za kojeg je juče testiranjem utvđeno da nije zaražen korona virusom, biće danas u 14.00 časova evakuisan specijalnim letom koji je obezbijedila Vlada Italije.

Dačić je naveo u saopštenju da je, nakon iskrcavanja svih putnika sa ovog broda, kompanija "Princes kruzes" danas odobrila iskrcavanje i dijelu posade sa broda.

U saopštenju se napominje da svi koji budu evakuisani ovim specijalnim letom, po dolasku u Italiju moraju ostati u karantinu narednih 14 dana, bez obzira na ranije negativne rezultate testiranja na virus korona.

Dačić je naveo da Ambasada Srbije u Tokiju, u saradnji sa kompanijom "Princes kruzes" razmatra sve mogućnosti kako bi se i ostali državljani Srbije – članovi posade, čiji rezultati testiranja budu negativni, što prije izmjestili sa broda.

Povezane vijesti:

Iskrcavaju se posljednji putnici sa kruzera "Dajmond princes" (VIDEO)