X

Za vaš uređaj je
dostupna aplikacija

latinica  ћирилица
Zdravosfera
21/02/2020 |  15:39 ⇒ 15:40 | Izvor: SRNA

Prijedor: Oko 100 objekata biće zahvaćeno prilikom izgradnje auto-puta

Izgradnjom auto-puta Prijedor-Banjaluka na području grada Prijedora biće obuhvaćeno oko stotinu objekata privatnog vlasništva, od kojih oko 60 odsto pomoćnih, a 40 odsto stambenih, izjavio je danas gradonačelnik Prijedora Milenko Đaković.
Mapa auto-puta Banjaluka-Prijedor - Foto: RTRS
Mapa auto-puta Banjaluka-PrijedorFoto: RTRS

Đaković je na konferenciji za novinare rekao da se ovim auto-putem na području Banjaluke zahvata oko 340 objekata, da je dužina prijedorskog dijela 19 kilometara, a banjalučkog 20.

- Pozivamo sve zainteresovane da do 5. marta izvrše uvid u nacrte auto-puta i da dostave eventualne primjedbe u pisanoj formi, kao i da dođu na javnu raspravu o nacrtima koja će se održati 4. marta u kinu `Kozara` i na kojoj takođe mogu iznijeti stvari koje uoče - poručio je Đaković.

Nacrti plana parcelacije za auto-put dionica Banjaluka-Prijedor i izvještaja o strateškoj procjeni uticaja na životnu sredinu auto-puta dionice Banjaluka-Prijedor izloženi su u prostorijama Gradske uprave i sve informacije dostupne su u Odjeljenju za prostorno uređenje.

- Ovaj auto-put uključuje se na auto-put Banjaluka-Gradiška u mjestu Kuljani u Banjaluci, a gradi se do izlaska na magistralni put između naselja Kalate i crkve u Gornjim Orlovcima. Definisana je jedna petlja koja se nalazi između Babića i Omarske i moći će joj se prići sa magistralnog puta i iz smjera Kozarca i iz smjera Omarske - naveo je Đaković.

Uvid u nacrte ovih dokumenata može se izvršiti svakim radnim danom od 7.30 do 15.30 časova u Prijedoru, kao i od 8.00 do 16.00 časova u Instututu za građevinarstvo "IG" Banjaluka koji je nosilac izrade plana i izvještaja.

Za ovaj auto-put predviđena je vrijednost radova od oko milion maraka po dužnom kilometru. U narednoj fazi uslijediće auto-put Prijedor-Novi Grad i brzi put Prijedor-Kozarska Dubica.