latinica  ћирилица
21/02/2020 |  15:45 ⇒ 18:37 | Autor: RTRS

Grad Trebinje izdvaja 1,1 milion KM za finansiranje sportskih klubova

Za 31 sportski kolektiv, iz budžeta Grada Trebinja, ove godine biće obezbIjeđeno 1,1 milion maraka. U finansiranju zajednički učestvuju Grad, preduzeća iz sistema elektroenergetskog sektora, privrednici, resorna ministarstva, donatori, ali i sportski klubovi.

Premijerligaš BiH, Ženski košarkaški klub “Leotar 03” nastavlja da niže uspjehe. Nedavno su zauzeli treću poziciju u izboru za najbolji sportski kolektiv u Gradu Trebinju. Prvi tim trenutno se bori za plej-of, gdje će im dodijeljena sredstva iz gradskog budžeta i te kako biti od koristi.

- Novac iz budžeta se koristi za sve počevši od takmičenja, prevoza, ishrane igračica, kotizacija, za nabavku sportske opreme, za troškove utakmica, ozvučenje, snimanje utakmica, kao i stipendije našim igračicama. Mi 31,08 % sredstava obezbjeđujemo sami iz sopstvenih prihoda, za šta smo i pohvaljeni od strane Grada - ističe Milorad Nadaždin, predsjednik ŽKK “Leotar 03.” Trebinje.

Razvoj sporta u Trebinju je na zavidnom nivou. Trenutno Grad ima tri premijerligaša, prvoligaše u odbojci, uskoro i u fudbalu, džudo klub i šahovski klub takođe su dio Premijer lige. Zahvaljujući tako dobrim rezultatima, iz gradskog budžeta sredstva su ove godine za 600.000 maraka veća u odnosu na prethodnu godinu.

- Učešće u finansiranju klubova će imati i Gradska uprava i Јavne ustanove i preduzeća u skladu sa mogućnostima, kao i privrednici Grada Trebinja. Nadam da ćemo imati dobre rezultate. Imamo veliki broj i premijerligaša, kao i timova koji su u prvim ligama Srpske tako da se nadam da će sa ovim iznosom sredstava rezultati biti još bolji - rekao je gradonačelnik Trebinja Mirko Ćurić.

Osim sportskih kolektiva, obezbijeđena su i sredstva za održavanje „Škole sporta“, koja već treću godinu uspješno djeluje pri Sportskom društvu „Leotar“. Iz Gradske uprave kažu i ubuduće planiraju da na adekvatan način ulažu u sport, i to prvenstveno u mlade sportiste, koji su nada, ali i najbolji predstavnici ne samo Trebinja, već cijele Republike Srpske.