latinica  ћирилица
21/02/2020 |  16:15 ⇒ 17:16 | Autor: SRNA

Dodik pozvao Izetbegovića na što skoriji razgovor (VIDEO)

Predsjednik SNSD-a Milorad Dodik pozvao je lidera SDA Bakira Izetbegovića da što je prije moguće razgovaraju o situaciji u BiH nakon odluke Ustavnog suda BiH o poljoprivrednom zemljištu u Republici Srpskoj, dodajući da nije optimista kada je riječ o rezultatima tih razgovora.
Milorad Dodik i Bakir Izetbegović (Foto: fokus.ba) -
Milorad Dodik i Bakir Izetbegović (Foto: fokus.ba)

- Nisam optimista što se tiče rezultata tih razgovora, ali moramo razgovarati i onda kada znamo da oni neće dati rezultat - rekao je Dodik novinarima u Banjaluci nakon sjednice proširenog Izvršnog komiteta SNSD-a.

Dodik kaže da je nemoguće okretati glavu od interesa jednog naroda, jedne Republike ili dva naroda i jedne Republike, te dodaje da se on /Izetbegović/ pokušava "skriti iza nekih načelnih stvari".

Komentarišući Izetbegovićevu izjavu "da će kriza u BiH nestati onog momenta kada Dodika više ne bude na političkoj sceni", Dodik je podsjetio na narodnu izreku - "što je babi milo, to joj se i snilo".

- Šta Izetbegović misli o meni, to pripada njemu. Јa što mislim o njemu, ponegdje sam nešto rekao o tome. Zbog tih razgovora neću to da ponavljam - zaključio je Dodik.