latinica  ћирилица
21/02/2020 |  17:29 ⇒ 17:35 | Autor: SRNA

Stimulativne mjere doprinijeće rasterećenju privrede

Ministar privrede i preduzetništva Republike Srpske Vjekoslav Petričević i predstavnici Unije udruženja poslodavaca Srpske zaključili su na današnjem sastanku u Banjaluci da treba nastaviti sistemsku podršku privredi putem stimulativne podsticajne politike i kreiranja zakonskih rješenja.
Privreda - Foto: RTRS
PrivredaFoto: RTRS

Na sastanku je istaknuto da bi to znatno doprinijelo rasterećenju privrede i smanjenju fiskalnih i parafiskalnih nameta, kao i promociji investicionih potencijala Republike Srpske.

Petričević je naglasio da je ovo jedan u nizu sastanaka sa privrednicima i poslovnom zajednicom, te da će te aktivnosti biti nastavljene s ciljem stvaranja boljeg poslovnog ambijenta, saopšteno je iz resornog ministarstva.

Tema sastanka ministra sa predstavnicima Unije udruženja poslodavaca Srpske, koje je predvodio predsjednik Unije Saša Trivić, bilo je trenutno stanje u privredi i izazovi i poteškoće sa kojima se suočavaju poslodavci, kao i prijedlozi mjera za njihovo otklanjanje.

Sagovornici su iznijeli svoja mišljenja, sugestije i prijedloge za mjere unapređenja poslovanja u okviru nadležnosti Ministarstva privrede i preduzetništva Republike Srpske.