latinica  ћирилица
22/02/2020 |  12:09 | Autor: SRNA

Rajilić: Ustavnim sudom BiH upravlja SDA

Predsjednica Udruženja žena žrtava rata Republike Srpske Božica Živković Rajilić izjavila je da je zaključak Predsjedništva SDA da neće prihvatiti zahtjev da se izmijeni struktura Ustavnog suda BiH još jedan od dokaza da ovim sudom upravlja SDA.
Božica Živković Rajilić - Foto: RTRS
Božica Živković RajilićFoto: RTRS

Rajilićeva je rekla Srni da Ustavni sud BiH i nije ustavni sud, jer nije ustavna kategorija, već da je pod direktnim uticajem SDA.

Ona smatra da zaključak SDA govori da oni u Ustavnom sudu imaju duboke korijene i da preko tog suda upravljaju i provode svoju politiku da ono što nisu završili u ratu završe u miru.

Komentarišući izjavu zamjenika pomoćnika državnog sekretara SAD za Evropu i Evroaziju Metjua Palmera da svi u Banjaluci, u Republici Srpskoj, koji se svrstaju uz stav koji je zauzeo srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik moraju razumjeti rizike koje to nosi i štetu koju nanose budućoj europskoj perspektivi BiH, Rajilićeva je rekla da ono što Palamer priča nema ni u jednom zakonu niti zemlji, pa se postavlja pitanje zašto bi se Republika Srpska i BiH toga pridržavali.

- Palmer priča bez veze. Najlakše je doći iz bijelog svijeta pa ono što nikada ne bi bilo moguće u njegovoj državi traži da se radi u BiH. Ne računam međunarodne predstavnike u neki ozbiljan svijet, to su sve bjelosvjetski putnici koji su ovdje došli da zgrnu pare, predstavljaju neku važnost, a u svojim državama ne predstavljaju ništa - ocijenila je Rajilićeva.