X

Za vaš uređaj je
dostupna aplikacija

latinica  ћирилица
Tvoje lice zvuči poznato
22/02/2020 |  12:30 ⇒ 16:26 | Izvor: SRNA

Vulin: Đukanović bez dokaza zločin u Srebrenici naziva "genocidom"

Ministar odbrane Srbije Aleksandar Vulin ocijenio je da predsjedniku Crne Gore Milu Đukanoviću, kao osnivaču "nove vjere i crkve", nije potreban dokaz da bi za razbijanje SFRЈ okrivio Srbe i da zločin u Srebrenici nazove "genocidom".
Aleksandar Vulin - Foto: RTRS
Aleksandar VulinFoto: RTRS

Reagujući na izjavu Đukanovića da je stav Crne Gore o pitanju Srebrenice jasan i da će, ako treba i prisustvom komemoraciji u Srebrenici pokazati pijetet prema žrtvama tog, kako je naveo genocida, Vulin je rekao kako crnogorski predsjednik tako naziva zločin u Srebrenici, a da 3.000 ubijenih Srba u Podrinju nije vrijedno ni pomena.

Vulin je naveo kako Đukanović ne okrivljuje slovenačke separatiste za napad na ЈNA, ne osuđuje ubijanje Srba u gradovima od Tuđmanovih ustaša, preglasavanje Srba u BiH i sprovođenje Islamske deklaracije, a ne osuđuje ni zločine OVK i NATO agresiju.

On je naveo da Đukanović "osniva crkvu i kao svaki osnivač vjere koji je doživio prosvjetljenje ima potrebu da sljedbenicima objasni kako je nastao svijet".

- Vulin je naglasio da "vjernici Milove crkve nestrpljivo očekuju da Đukanović tačno objasni za koje svoje riječi i djela u vrijeme dok je vladao Srbima kao Srbin se duboko i iskreno kaje i koje je `nesreće` izazvao srpskom politikom koju je sprovodio sve do 1999. godine - saopštilo je Ministarstvo odbrane Srbije.

- Savle je nakon prosvetljenja postao Pavle i prestao je da proganja hrišćane, Milo je nakon prosvetljenja počeo da progoni pravoslavne hrišćane i ostao je Milo - zaključio je Vulin.