X

Za vaš uređaj je
dostupna aplikacija

latinica  ћирилица
Zdravosfera
22/02/2020 |  13:17 ⇒ 13:17 | Izvor: SRNA

Britanski turoperateri dolaze na Јahorinu

Turistička organizacija "Јahorina" u saradnji sa Olimpijskim centrom i hotelijerima učestvuje na Međunarodnom sajmu turizma u Beogradu, na kojem je dogovorena saradnja sa najvećim britanskim turoperatorom "Tui UK i Irska".
Turistička organizacija "Јahorina" - Foto: SRNA
Turistička organizacija "Јahorina"Foto: SRNA

- Predstavnici turističke agencije Velike Britanije pokazali su juče veliko interesovanje za ponudu koju nudimo, s akcentom na Јahorinu, pa su najavili dolazak u BiH, Istočno Sarajevo i na Јahorinu 9. i 10. decembra - rekao je Srni direktor Turističke organizacije "Јahorina" Igor Tošić.

On je istakao da Turistička organizacija "Јahorina" prvi put samostalno izlaže na štandu, u hali jedan Beogradskog sajma, zajedno sa najpriznatijim međunarodnim turističkim organizacijama.

- Izašli smo iz okvira i zajedno u saradnji sa Olimpijskim centrom `Јahorina` i hotelijerima dizajnirali štand. Vlada veliko interesovanje za zimsku i ljetnu ponudu na Јahorini, ali i za ostalim destinacijama Istočnog Sarajeva - rekao je Tošić.

Tošić je istakao da je turizam u Istočnom Sarajevu u ekspanziji, te da je cilj osvajanje novih tržišta.

- Mislimo da Јahorina i Istočno Sarajevo svojom turističkom ponudom zaslužuju mjesto na ovoj sceni i vjerujem da ćemo probuditi brojna interesovanja, što će uticati i na veći broj dolazaka i noćenja turista - ocijenio je Tošić.

Međunarodni sajam turizma u Beogradu, koji se održava 41. put, najveća je turistička manifestacija u regionu sa ukupno 1.100 izlagača iz 50 država, a posjeti ga više od 80.000 ljudi.