latinica  ћирилица
23/02/2020 |  10:30 ⇒ 10:43 | Autor: TANЈUG

Vučić očekuje pritiske na Srbiju zbog "pancira"

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je da Srbija jedina u regionu ima raketni sistem "pancir S2".
Aleksandar Vučić (foto:tvprva) -
Aleksandar Vučić (foto:tvprva)

Kaže da je to odbrambeno oruđe koje čini Srbiju jačom, a vojnu neutralnost "suštinskom", pri čemu snaži političku poziciju. Nema sumnje da će "pancir" istovremeno biti razlog da se povećavaju pritisci na Srbiju, poručio je Vučić.

Aleksandar Vučić je, povodom dolaska dva sistema "Pancir", od ukupno šest, rekao da se radi o skupom, ali izuzetno vrednom oružju.

Vučić je, u jutarnjem programu TV Prva, rekao da mu je predsjednik Rusije Vladimir Putin savetovao da kupi "pancir", koji se pokazao odličan u sukobu u Siriji.

Prenio je da mu je načelnik Generalštaba Milan Mojsilović rekao da je Srbija danas mnogo jača i zahvalio na nabavci "pancira".

- Pronašli smo novac da ne ugrozimo visinu javnog druga, ekonomski rast, činjenicu da je Srbija ubjedljivo najbolje rastuća ekonomija u regionu - rekao je Vučić.

Rekao je da je Srbija uspela da u poslednjih pet do šest godina drastično podigne borbenu gotovost vojske.

- Ovaj protivvazudšni sistem je izuzetan za gađanje dronova koji postaju suština ratova u savremenom svijetu."Pancir" je djelotvoran protiv dronova ubica, krstarećih raketa, nisko letećih aviona i helikoptera - dodao je Vučić.