latinica  ћирилица
23/02/2020 |  13:43 ⇒ 13:44 | Autor: SRNA

Selak: U NS iskazano jedinstvo, prijetnjama se ne postiže puno

Poslanik Nezavisnog kluba poslanika SP u Narodnoj skupštini Republike Srpske Goran Selak ukazao je na jedinstvo predstavnika srpskog naroda koje su iskazali u parlamentu Srpske u vezi sa Ustavnim sudom BiH i ocijenio kako se prijetnjama ne može puno postići.
Goran Selak - Foto: RTRS
Goran SelakFoto: RTRS

Selak je rekao Srni kako želi da vjeruje da je međunarodna zajednica opredijeljena za dijalog i za rješavanje ove, te sprečavanje budućih političkih kriza u BiH.

Prema njegovim riječima, Republika Srpska, njene institucije i njeni predstavnici u zajedničkim organima ni jednim potezom nisu izazvali krizu.

Selak je istakao da zaključci Narodne skupštine predstavljaju adekvatan politički odgovor na očigledne provokacije s ciljem podizanja tenzija i dalje blokade BiH.

- Smatram da smo u dosadašnjem periodu bili veoma jasni o pitanju urušavanja nadležnosti Srpske, preglasavanja i prijetnji. Republika Srpska je, prije svega, opredijeljena za napredak, saradnju i dijalog, a posljednje što želimo je da se bavimo politikama iz prošlosti i nosiocima takvih politika koji još nisu odmakli od devedesetih - istakao je Selak.