latinica  ћирилица
23/02/2020 |  13:53 ⇒ 19:05 | Autor: RTS

Košarkaši Srbije u Beogradu protiv Gruzije

Košarkaška reprezentacija Srbije, u kvalifikacijama za Šampionat Evrope 2021. godine, od 17.00 časova u beogradskoj dvorani "Aleksandar Nikolić" sastaće se sa selekcijom Gruzije.
Košarkaška reprezentacija Srbije (foto: twitter.com/KSSrbije) -
Košarkaška reprezentacija Srbije (foto: twitter.com/KSSrbije)

Pobjeda protiv Finske bila je uspješan debi novog selektora Srbije Igora Kokoškova koji odlično poznaje igrače Gruzije, jer je svojevremeno bio njihov selektor.

Srbija je favorit u ovom duelu i zbog kvaliteta pojedinaca i zbog domaćeg terena. Biće to još jedna prilika da Kokoškov provjeri neke od igrača, koji će konkurisati za kvalifikacioni olimpijski turnir u junu.

Srpski košarkaški reprezentativci Nikola Rebić i Ognjen Јaramaz poručili su da je energija iz prethodnog duela sa Finskom model za današnji meč protiv Gruzije.

- Protiv Finske smo bili na dobrom energetskom nivou i mislim da je to model koji treba da prenesemo na parket. Za ovo kratko vrijeme koliko smo zajedno, uspjeli smo da koliko-toliko prihvatimo neke osnovne principe igre i da ih prikažemo na terenu. Gruzija, sa par iskusnih igrača, moći će da bude nezgodan rival i samo uz veliku energiju možemo da dođemo u poziciju da napravimo dobar rezultat - istakao je Rebić.

Јaramaz je napomenuo da Gruzija ima nekoliko iskusnih igrača, poput Mekfadena i Žermadinija, koji su u stanju da naprave problem svakome, ukoliko uđu u svoj ritam.

- Naša želja je da im to onemogućimo i da pred našim navijačima u Beogradu prikažemo što bolju igru kako bi na najbolji mogući način završili ovaj mini-ciklus od dve kvalifikacione utakmice - poručio je Јaramaz.

U prvom meču kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2021. godine, košarkaška reprezentacija Srbije pobedila je u četvrtak Finsku u gostima sa 80:58.