X

Za vaš uređaj je
dostupna aplikacija

latinica  ћирилица
Zdravosfera
23/02/2020 |  16:30 ⇒ 20:41 | Izvor: Nezavisne

Kumanovo: Troje djece poginulo u eksploziji plina

Troje djece je poginulo, a sedam osoba povrijeđeno u eksploziji plina u selu Romanovce u Kumanovu, potvrdio je ministar zdravlja Sjeverne Makedonije Venko Filipče.
Hitna pomoć - Foto: ilustracija
Hitna pomoćFoto: ilustracija

Stradala djeca bila su uzrasta od šest, osam i devet godina, a među povrijeđenima su još jedno dijete i trudnica.

Hospitalizovano je sedam pacijenata s opekotinama.

- Četiri osobe su smještene u Klinički centar, a tri u staru Gradsku bolnicu. Od četiri smještena ovdje, dvoje je na klinici za plastičnu hirurgiju, dva muškarca u šezdesetima, a dvije žene na odjelu intenzivne njege - rekao je ministar Filipče.

Prema njegovim riječima, među tri pacijenta u staroj Gradskoj bolnici u Skoplju jedna je 40-godišnja žena na Odjelu intenzivne njege, jedna mlađa žena u dvadesetima, koja je trudna, i dijete koje ima mali procenat opekotina.

- Od sedam pacijenata, četvoro je bilo s opekotinama i bilo je u životnoj opasnosti. Nažalost, imamo informacije da je troje djece poginulo na licu mjesta - rekao je ministar Filipče.

Ministarstvo unutrašnjih poslova Sjeverne Makedonije navelo je da je jutros izbio požar u kumanovskom selu Romanovce, gdje su na mjestu nesreće poginula tri maloljetnika, starosti osam, devet i 11 godina, a šest je odvedeno u Opštu bolnicu u Kumanovu, gdje su konstatovane ozbiljne tjelesne povrede i zbog težine povreda prebačeni su na Klinički kompleks Majke Tereze u Skoplju.