latinica  ћирилица
23/02/2020 |  19:46 ⇒ 20:06 | Autor: RTRS

Rekonstrukcija vodovodne mreže u Milićima

Radi obezbjeđivanja kvalitetnijeg vodosnabdijevanja i ujedno rješavanja višedecenijskog problema, u Milićima je počela rekonstrukcija sekundarne vodovodne mreže i dijela kanalizacione mreže. Za ovaj projekat biće izdvojeno 840 hiljada maraka.

Projektom će u potpunosti biti rekonstruisana vodovodna mreža u centru grada, a ujedno i povećani kapaciteti napajanja urbanog dijela Milića.

Vrijedne ruke radnika, uz pomoć mašina, trenutno obavljaju otkopavanje u Ulici Vuka Karadžića. Koristi će imati i građani iz susjednih ulica. Kažu da su zadovoljni.

Prema projekciji nadležnih, za najmanje 50% biće smanjeni gubici komunalnog preduzeća, a ujedno će biti povećan kvalitet usluge.

Restrikcija neće biti, a građani će piti kvalitetniju vodu.

- Naš vodovod je rađen osamdesetih godina i samo to nam govori znači da su tu gubici ogromni i da ćemo ovom rekonstrukcijom značajno smanjiti gubitke. Samim tim smanjiće se i naša finansijska izdvajanja za riješavanje tih problema - istakao je Zoran Stjepanović, direktor Komunalnog preduzeća Milići.

Projekat finansiraju Vlada Srbije sa 300 hiljada evra i lokalna uprava sa 250 hiljada maraka.

Rok za završetak radova je 180 dana.

- Opština Milići je uradila sve potrebne mjere, uradila projekat, reviziju projekta, izvođač radova radi svoje, sredstva su obezbijeđena i nadam se da će to sve biti u roku završeno. To je veoma značajno, da naši građani sutra imaju čistu vodu a imaćemo uštede u vodosnabdijevanju - kaže Momir Lazarević, načelnik opštine Milići.

U Milićima je prije dvije godine izgrađen i prečistač pitke vode.

Želja nadležnih je da ove godine bude realizovan i projekat uređenja izvorišta Јama- Žutica, a radove će finansirati lokalna uprava i kompanija Boksit.