latinica  ћирилица
23/02/2020 |  21:01 | Autor: TANЈUG

Kokoškov: Igrači igraju, a treneri gube utakmice

Selektor košarkaške reprezentacije Srbije Igor Kokoškov preuzeo je odgovornost za poraz od Gruzije i rekao je da je ponosan na igrače koji su profesionalno pristupili ovim kvalifikacijama.
Igor Kokoškov (Foto: AP Photo/Lefteris Pitarakis) -
Igor Kokoškov (Foto: AP Photo/Lefteris Pitarakis)

- Zahvalio bih navijačima što su došli da podrže ovu ekipu, reprezentaciju Srbije. Dali smo sve od sebe da ih učinimo ponosnim, a nekad u košarci stvari ne idu kako ste mislili. Želim da čestitam Gruziji, možete da osjetite u ekipi da imaju kontinuitet, istog trenera pet godina, imaju sistem na koji su naviknuti - rekao je Kokoškov na konferenciji za medije poslije meča.

On je pohvalio pristup svojih igrača koji su pokazali želju i zalaganje.

- Niko nije došao samo da dođe, htjeli smo da pobijedimo. Bilo je tu truda, energije.. .Zaista vjerujem da igrači igraju utakmice, a treneri gube. Kada izgubite onda uvijek se zapitate šta je dovelo do toga. Mnogo grešaka, pokušali smo da uvedemo mnogo novih stvari, kako ćemo da trčimo u kontrama, nova terminilogija... U ovoj utakmici se zato vidjelo da ovaj tim Gruzije bolje poznaje sebe od nas. Igrali su bolje i treba da im čestitamo - rekao je selektor.

Kokoškov je istakao da je da tim dobro otvorio meč, kao i da je motor stao i da je za pobjedu neostajala jedna trojka, odbrana...

- Psihološski, bili smo nervozni. Imamo u timu veterane i nekoliko beba i vjerovatno im je bilo lakše da igraju u Finskoj. Ne mogu da se krijem iza neigranja, momci su stvarno dali sve od sebe, ali fali su nam laki poeni, lako smo i brzo ulazi u bonus. Gruzija je bolje igrala, imali su dva igrača koja su dominirala. Imaju kontinuitet i lakše im je da igraju ove kvalifikacije - rekao je Kokoškov.

On je još jednom zamolio javnost da podrži nacionalni tim i momke koji su došli da igraju.

Kokoškov je upitan da li je lično imao tremu od nastupa pred domaćom publikom.

- Dvadeset godina nisam radio u Srbiji u i Beogradu. Јedan poseban momenat, ali kada krene utakmica sve se zaboravi. Nisam imao tremu u psihološkoj pripremi meča - rekao je pomoćnik u Sakramentu, koji je upitan i kako mu izgleda selektorski posao poslije nekoliko dana provedenih s igračima.

- Uložili smo mnogo energije, niko nije došao nepripremljen i bez motiva i energije. Moji utisci su da ovaj posao iziskuje mnogo energije. Imamo spisak igrača na koji smo fokusiran u prozorima. Utisci su da je mnogo posla. Nije to samo pojaviti se... Mnogo posla izuskuje rad s reprezentacijom, to je živa stvar. Kao glina, treba da se oblikuju. Nije da branim ove momke, ali treneri uvijek gube utakmice i tako će uvijek biti - zaključio je Kokoškov.

Najefikasniji u srpskom timu Aleksa Avramović čestitao je rivalu na pobjedi i istakao da je Gruzija zasluženo trijumfovali.

- Na početku smo imali energiju, napravili smo mnogo grešaka u odbrani, oni su ubacili važne šuteve. Igrali su dobro, čestitam im na pobjedi - rekao je Avramović.