latinica  ћирилица
24/02/2020 |  07:52 ⇒ 08:43 | Autor: SRNA

Košarac i Golićeva na sastanku o mjerama smanjenja zagađenja

Ministar spoljne trgovine i ekonomskih odnosa u Savjetu ministara Staša Košarac i ministar prostornog uređenja, građevinarstva i ekologije Republike Srpske Srebrenka Golić učestvovaće danas na sastanku o mjerama smanjenja zagađenja vazduha u BiH, čiji je domaćin ambasador Švedske u BiH Јohana Stromkvist.
Staša Košarac -
Staša Košarac

Sastanku će prisustvovati i ministar okoline i turizma Federacije BiH Edita Đapo, te međunarodni donatori koji aktivno rade na smanjenju zagađenja vazduha u BiH, saopšteno je iz Ambasade Švedske.

Nakon sastanka planiran je javni događaj u auli zgrade Ambasade s ciljem podizanja svijesti o zagađenju vazduha. Cilj je da se podigne svijest o zagađenju vazduha u BiH, te da se na jednom mjestu okupe ljudi sa raznih pozicija da bi radili na donošenju zajedničkih rješenja.

Poziv je upućen građanima, organizacijama civilnog društva, članovima akademske zajednice, pravnom sektoru, te predstavnicima međunarodnih organizacija.

- Građani će imati priliku da se informišu o problemu zagađenja vazduha, ali da čuju i moguća rješenja tog problema - navodi se u saopštenju.