X

Za vaš uređaj je
dostupna aplikacija

latinica  ћирилица
Tvoje lice zvuči poznato
24/02/2020 |  08:16 ⇒ 09:01 | Izvor: SRNA

Јelena Gajić i Slađan Ostojić najbolji sportisti Prnjavora (FOTO)

Atletičarka Јelena Gajić i kik-bokser Slađan Ostojić najbolji su sportisti opštine Prnjavor za 2019. godinu.
Prnjavor: Najbolji sportisti - Foto: SRNA
Prnjavor: Najbolji sportistiFoto: SRNA

U konkurenciji za najbolje sportiste bili su i odbojkašica Katarina Aleksić, taekvondoistkinja Јovana Njegovan, džudistkinja Darija Stojanović, fudbaler Aleksandar Žižak, košarkaš Aleksandar Petrović, rukometaš Miloš Veljančić, taekvondoista Bojan Malešević, karatista Slaviša Podgorac, atletičar Milan Vidović, šahista Ilija Šormaz, teniser Dražen Petrović i džudista Dejan Milijaš.

Gajićeva je istakla da je prošla godina za nju bila najuspješnija u dosadašnjoj karijeri jer je takmičarka iz BiH osvojila medalju na Balkanskom prvenstvu nakon 15 godina.

- Nekoliko puta sam oborila rekord Republike Srpske, državna sam prvakinja, imam prvo mjesto sa evropskog timskog prvenstva. Sve to je veliki podstrek za dalji rad i napredovanje - rekla je Gajićeva Srni.

I za mladog prnjavorskog kikboksera Slađana Ostojića 2019. je bila nauspješnija godina po ostvarenim rezultatima.

- Do sada sam osvojio mnogo turnira i nagrada na takmičenjima u BiH i Srbiji. Izdvojio bih učešće na Svjetskom prvenstvu u Sarajevu, proglašen sam za najboljeg kik boksera Republike Srpske - rekao je Ostojić Srni.

Za najuspješnije ekipe u prošloj godini proglašeni su u kategoriji kolektivnog sporta Fudbalski klub FK Ljubić i u kategoriji individualni sport Atletski klub AK Prnjavor.

Prnjavor: izbor sportiste godine

Predsjednik AK Prnjavor Željko Petrović podsjetio je da je ovaj klub već treću godinu zaredom najuspješniji prnjavorski kolektiv.

- U prošloj godini smo bili vicešampioni u muškoj i ženskoj konkurenciji i u apsolutnom plasmanu u krosu. Osvojili smo 235 medalja od čega više od 90 zlatnih, napravili smo najbolje rezultate u istoriji kluba - istakao je Petrović.

Za najperspektivnije sportiste proglašeni su atletičarka Magdalena Katana i džudista Luka Suvajac, a za najuspješnije mlade sportiste atletičari Kristina Stojković i Damjan Grumić.

Posebno priznanje za vrhunski sportski rezultat ostvaren van područja opštine Prnjavor uručeno je džudisti Nikoli Moravcu, članu Džudo kluba Banjaluka.

Posebna priznanja uručena su i atletičaru Daliboru Vrhovcu kao najuspješnijem veteranu, Goranu Vasiću kao najuspješnijem pojedincu u kategoriji sportista sa invaliditetom i osamdesetogodišnjem biciklisti rekreativcu Јelisiji Krajišniku.

Prvi put na Fejsbuk stranici načelnika opštine Prnjavor organizovana je i "Nagrada publike" koju su osvojili džudista Nikola Moravac sa 2.515 glasova i karatista Aleksandar Trivunović sa 2. 512 glasova. Njima je pripao poklon bon opštine Prnjavor i prodavnice sportske opreme "Јuventa" u vrijednosti po 300 KM.

Načelnik opštine Prnjavor Darko Tomaš rekao je da sportisti ove opštine iz godine u godinu ostvaruju sve zapaženije rezultate, a da je to u zadnje dvije godine posebno evidentno kod kolektivnih sportova.

On je izrazio uvjerenje da je i opština Prnjavor finansijskom pomoći doprinijela tim uspjesima.

- Budžetska izdvajanja za sport u posljednje tri godine povećali smo za oko 100.000 KM, a ona u ovoj godini iznose 250.000 KM. S druge strane nikada nije izostala i dodatna nagrada za najbolje rezultate - istakao je Tomaš.

Organizatori 19. Izbora najboljeg sportiste Prnjavora bili su Sportski savez opštine Prnjavor i Opštinska uprava Prnjavor.