latinica  ћирилица
24/02/2020 |  10:56 ⇒ 11:26 | Autor: SRNA

Požar progutao štalu, izgorjelo sijeno i životinje (FOTO)

Štala u laktaškom selu Kosijerovo čiji je vlasnik lice sa inicijalima D.V. u potpunosti je izgorjela, a u njoj se nalazilo 500 bala sijena, svinja, devet prasića i 30 pilića, saopšteno je iz Policijske uprave Banjaluka.
požar - Foto: ilustracija
požarFoto: ilustracija

Prilikom požara nije bilo povrijeđenih lica, a nastupila je materijalna šteta koja će naknadno biti utvrđena.

Uviđajem je utvrđeno da su uzrok požara, do kojeg je došlo u subotu, 22. februara, neispravne elektroinstalacije na objektu.

Požar su lokalizovali pripadnici Dobrovoljnog vatrogasnog društva Laktaši, a dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka ocijenio je da nema elemenata krivičnog djela.

Iz Policijske uprave Banjaluka naveli su da je juče u mjestu Šimići kod Banjaluke izbio požar u šumi nepoznatog vlasnika, te da jezahvatio oko pet dunuma niskog rastinja i suve trave.

Požar u kojem nije bilo povrijeđenih lica lokalizovala je Vatrogasna jedinica Banjaluka.

Banjalučki vatrogasci intervenisali su juče i između mjesta Ledenice i Kola gdje je došlo do požara više napuštenih livada.

Požarom nisu bili ugroženi mještani, imanja, niti visoka šuma, a nije bilo povrijeđenih lica, navedeno je u saopštenju.

Požar koji je juče buknuo u Babanovcima kod Prnjavora na parceli čiji je vlasnik lice sa inicijalima Č.Ј. zahvatio je dunum trave i niskog rastinja, a ugasili su ga prnjavorski vatrogasci.

Prilikom požara nije bilo povrijeđenih lica, a nastupila je materijalna šteta, koja će biti utvrđena naknadno. /