latinica  ћирилица
24/02/2020 |  11:20 ⇒ 12:33 | Autor: RTRS

Zvornik: U ovoj godini rekonstrukcija gradskih ulica

U posljednje dvije godine u Zvorniku je rekonstruisano šest gradskih ulica. Osim novog asfalta, rasvjete, pojedine su dobile i novu vodovodnu i kanalizacionu mrežu. Sa identičnom praksom biće nastavljeno i ove godine. U planu je rekonstrukcija četiri ulice, a radovi na uređenju Ribarske ulice već su počeli.

U prvoj fazi rekonstrukcije Ribarske ulice biće izmještena trasa ulice u skladu sa Regulacionim planom, izgrađen potporni zid i donji stroj puta. Dio radova već je završen. Druga faza obuhvatiće završne radove na habajućem sloju ulice koja povezuje Srednjoškolski centar i naselje B Blokovi.

- Što se tiče Ribarske ulice očekujemo da u narednih mjesec dana bude izmještena ta kanalizacija i vodovod, a ulica ponovo bude puštena u funkciju - rekao je zamjenik gradonačelnika Zvornika Bojan Ivanović.

Saobraćaj tokom radova neće biti obustavljen i moći će da se odvija starim krakom ulice.

Biće povećana bezbjednost pješaka i olakšan saobraćaj, a briga o putnoj infrastrukturi biće jedan od prioriteta Gradske uprave i ove godine, ističu nadležni.

- Za rekonstrukciju gradskih ulica u ovoj godini biće uloženo 700 do 800 hiljada maraka, i u te radove ući će mnoge gradske ulice - dodao je Ivanović.

Do kraja godine biće rekonstruisana i Ulica Svetog Save kod Gradskog stadiona, dio Ulice Braće Јugovića, odnosno završena Radnička ulica, a u planu je i uređenje parking prostora kod crpne stanice "Mejdan".