latinica  ћирилица
24/02/2020 |  12:10 ⇒ 12:45 | Autor: SRNA

Hartman: Opštine Јezero, Šipovo i Јajce imaju velike turističke potencijale

Opštine Јezero, Јajce i Šipovo mogu mnogo da ponude u zajedničkom razvoju turizma za šta su potrebni marketing, infrastruktura i strategija, rekla je ambasador Austrije u BiH Ulrike Hartman.
Ružičić, Hartman - Foto: SRNA
Ružičić, HartmanFoto: SRNA

Hartmanova je danas posjetila opštinu Јezero i sa načelnikom Snežanom Ružičić razgovarala o turističkoj saradnji lokalnih zajednica.

- Veliko bogatstvo ovog kraja su jezero, planina i vrelo Plive. Potrebni su im marketing i infrastruktura, ali sa zajedničkom saradnjom i dobrom strategijom postoji veliki potencijal za ove prostore - rekla je Hartmanova novinarima.

Ružičićeva je potvrdila da su opštine Šipovo, Јezero i Јajce jedna cjelina kada je riječ o projektima turizma i ekologije.

- Ove opštine povezuje rijeka Pliva koja mora da bude čista i plovna. Možda u budućoj saradnji obnovimo spomenike austrougarske kulture ili radimo na turističkim potencijalima kao što je uskotračna pruga između ovih opština - navela je Ružičićeva.

Ona je dodala da ove opštine imaju mnogo zajedničkih tema, te da za projekte mogu zajedno aplicirati prema evropskim i drugim fondovima.

Hartmanova je danas razgovarala i sa članicama Udruženja žena "Јezerka", a obišla je i Ambulantu porodične medicine Јezero, objekat Željezničke stanice iz austrougarskog perioda, kao i nekoliko lokaliteta, ostataka iz vremena austrougarske.