X

Za vaš uređaj je
dostupna aplikacija

latinica  ћирилица
24/02/2020 |  12:45 ⇒ 25/02/2020 | 11:39 | Izvor: Agencije

Italija: Virus korona odnio i petu žrtvu (VIDEO)

U Italiji je preminula još jedna žrtva virusa korona čime je broj umrlih povećan na pet.
Virus korona - Italija (foto:corriere.it) -
Virus korona - Italija (foto:corriere.it)

Italijanski mediji pišu da je riječ o 88-godišnjem muškarcu.

Objavljene su i nove informacije o četvrtoj osobi koja je u Italiji umrla od novog virusa. Iz bolnice su saopštili da je riječ o 83-godišnjem muškarcu koji je imao ozbiljne zdravstvene probleme, ali nije precizirano o kojima je riječ. Čovjek nije znao da je zaražen, rekli su iz bolnice.

Јuče poslijepodne objavljeno da je umrla treća žrtva od virusa korona u toj zemlji, a riječ je o starijoj ženi koja je bolovala i od raka. Evidentirane su 152 zaražene osobe, čime je Italija postala treća zemlja u svijetu po broju zaraženih novim virusom. 

Dijelovi sjevera zemlje zbog toga su u blokadi, a jedanaest gradova je u svojevrsnoj izolaciji. Kako javljaju mediji, u tim  gradovima je izolovano više od 50.000 ljudi. Čuvena katedrala Duomo u Milanu je zatvorena, a najavljen je i prekid nastave u školama.

Prekinut je karneval u Veneciji, a u tom je gradu zatvoreno i pozorište La Feniče i Bazilika Svetog Marka.

Kina- u jednom danu umrlo 150 osoba od virusa korone 

Kina je saopštila o još 150 smrtnih slučajeva u epidemiji virusa korona, što je najveći broj umrlih u jednom danu od decembra prošle godine kada se virus pojavio, a vlasti su istovremeno objavile i da je 409 ljudi novozaraženo.

Od toga je broja 149 umrlih i 398 zaraženih zabilježeno u pokrajini Hubei, žarištu epidemije, navele su vlasti, čime je ukupan broj zaraženih porastao na 77.152, a ukupan broj smrti na 2.592. Ukupni broj smrti od virusa povećan je na 2.619 slučajeva globalno. Širom svijeta je više od 79.000 slučajeva zaraze i 27 smrti izvan kopnene Kine.