latinica  ћирилица
24/02/2020 |  13:21 ⇒ 14:46 | Autor: SRNA

Hrvatska: Spaljuju lutke Srba, ljevičara, novinara, homoseksualaca...

Karnevali u Hrvatskoj postaju mjesta za napade na manjine - na Srbe, novinare, ljevičare, istopolne brakove, a to je priprema za neku buduću Hrvatsku, ocjenjuje se u komentaru portala "24. časa".
Imotski: Paljenje lutki na karnevalu - Foto: Screenshot/YouTube
Imotski: Paljenje lutki na karnevaluFoto: Screenshot/YouTube

 To je priprema za zemlju u kojoj će čitave društvene grupe biti proglašavane za neprihvatljive i opasne i na koje će biti svaljivana krivica za sve probleme u društvu.

Prošle godine u Kaštelima su tokom karnevala spalili lutku Milorada Pupovca u srpskoj narodnoj nošnji, kao personifikaciju srpske manjine u Hrvatskoj.

Istovremeno, ne spaljuju lutke moćnika, kriminalaca, mafijaša, korumpiranih političara, lokalnih šerifa i svih oni koji zagorčavaju život ljudima, sistematski uništavaju državu i snose najveću odgovornost za osiromašivanje..

Kako to izgleda kad većina spaljuje manjinu? Kao fašizam - navodi se u tekstu.

Na karnevalu u Imotskom spanjena se lutke gej para koji je usvojio dijete.
Ono što je posebno zabrinjavajuće jeste činjenica da su na čelu karnevalske povorke povorke išla mala djeca.

Smisao karnevala jeste u tome da se ljudi simbolički svete onima koji im se čitavu godinu zamjeraju. Paljenje društvenih grupa ne spada u duh karnevala, ne poklapa se s veseljem, slavljem i humorom, već izaziva mržnju i podstiče na nasilje.

U Hrvatskoj djecu uče da spaljuju manjine - nacionalne ili seksualne, svejedno. I to prema potrebi, zaključuje portal "24.časa".