X

Za vaš uređaj je
dostupna aplikacija

latinica  ћирилица
Tvoje lice zvuči poznato
24/02/2020 |  15:38 ⇒ 16:00 | Izvor: SRNA

Klokić-Bjelić: Na prvom mjestu - jačanje privrednih odnosa

Na prvom mjestu je jačanje privrednih odnosa Vojvodine i Republike Srpske, razmjenom iskustava u oblasti prekogranične saradnje, saglasili su se danas na sastanku u Novom Sadu ministar za evropske integracije i međunarodnu saradnju Srpske Zlatan Klokić i pokrajinski sekretar za regionalni razvoj, međuregionalnu saradnju i lokalnu samoupravu Ognjen Bjelić.
Zlatan Klokić i Ognjen Bjelić - Foto: SRNA
Zlatan Klokić i Ognjen BjelićFoto: SRNA

Osim toga, radiće se i na specijalističkim programima s ciljem jačanja regionalnog razvoja uz korišćenje sredstava iz Evropske unije, saopšteno je iz Biroa za odnose sa javnošću pokrajinske Vlade.

Tokom razgovora o prioritetima buduće saradnje Srpske i Vojvodine Klokić i Bjelić su istakli da će pažnja biti posvećena i ostvarivanju poslovnih kontakata, kao i stvaranju pogodnih uslova za važne investicije na međunarodnim sajamskim manifestacijama.

Razmijenjena su mišljenja o osnivanju institucija u Republici Srpskoj koje bi djelovale prema modelu Razvojne agencije Vojvodine i Fonda "Evropski poslovi".

Sagovornici smatraju da bi Srpska tako iskoristila maksimalne potencijale u projektima prekogranične saradnje za programski period 2021–2027. godina.

Na sastanku je ocijenjeno da je saradnja Republike Srpske i Vojvodine sve jača, što potvrđuju brojni sporazumi potpisani u proteklom periodu, kao i da postoji prostor za njeno intenziviranje, naročito u oblastima kulture, obrazovanja i poljoprivrede, kao i povezivanja privrednika pokrajine i Srpske.

Klokić je zahvalio za kontinuiranu podršku pokrajinske Vlade Srpskoj, jasnim programskim opredjeljenjima, čime se grade sve jači temelji za ekonomsko povezivanje i kulturno zbližavanje Vojvodine i Republike Srpske.

Sastanku su prisustvovali i pomoćnik pokrajinskog sekretara za regionalni razvoj, međuregionalnu saradnju i lokalnu samoupravu Nebojša Drakulić i direktor Razvojne agencije Vojvodine Nikola Žeželj.