latinica  ћирилица
24/02/2020 |  19:18 ⇒ 19:19 | Autor: SRNA

Vučić: Uradiću što je najbolje za Srbiju

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je danas da će biti mnogo pritisaka u vezi sa Kosovom i Metohijom, ali da će uraditi ono što je najbolje za Srbiju.
Aleksandar Vučić (Foto: Predsjedništvo Srbije/Dimitrije Goll) -
Aleksandar Vučić (Foto: Predsjedništvo Srbije/Dimitrije Goll)

Vučić, koji je i predsjednik Srpske napredne stranke /SNS/, rekao je na sjednici Glavnog odbora SNS-a da zna kako će izgledati prijedlog za pitanje Kosova i Metohije i da će Srbiji biti ponuđeno nešto što ne može da prihvati.

- Uradiću što je najbolje za Srbiju, ali neću da prihvatim ono što bi bila sramota ili ponižavanje. Ti koji maštaju da će malo da podviknu, a da ćemo mi da priznamo nezavisnost /samoproglašenog/ Kosova, malo su se prevarili - poručio je Vučić.

On je istakao da će Srbija nastaviti svoj evropski put, ali da neće odustati od podrške i saradnje sa dobrim i iskrenim prijateljima Rusijom i Kinom.

Vučić je rekao da Srbija nikoga ne dira, ali hoće da čuva mir i njeno rukovodstvo jača zemlju i kupuje odbrambeno oružje, među kojima je i ruski sistem "Pancir".

Govoreći o predstojećim parlamentarnim i opštinskim izborima u Srbiji, Vučić je pozvao članove svoje stranke na pobjedu, koja će biti blizu ili oko 50 odsto glasova birača izašlih na izbore.

Lider SNS-a je rekao da su sa većinom koalicionih partnera završeni razgovori i ostaje da se završi tehnički posao.

On je naveo da od 150 ljudi na preliminarnom spisku iz SNS-a za izbornu listu čak 83 nikada nije bilo na listi naprednjaka, a da će više od 30 njih biti sa stranačke akademije za mlade lidere, od kojih će 23 biti u Skupštini Srbije.

Napominjući da u tri grada - Boru, Zaječaru i Beogradu neće biti izbora na gradskom nivou, jer su tu bili vanredni izbori, Vučić je najavio da će u bar 12 ili 13 od 24 preostala grada SNS imati nove kandidate za gradonačelnike.