latinica  ћирилица
24/02/2020 |  19:19 ⇒ 19:28 | Autor: RTS

Njemačka: Automobilom uletio u povorku, više od 30 povrijeđenih (FOTO/VIDEO)

Povrijeđeno je više od trideset osoba kada je 29-godišnji državljanin Njemačke automobilom uletio u karnevalsku povorku u gradu Folksmarsenu. Vozač namjerno uletio u karnevalsku povorku, saopštila policija.

Muškarac koji je danas automobilom uletio u karnevalsku povorku na zapadu Njemačke i povrijedio 30 ljudi uključujući djecu, učinio je to namjerno, saopštila je policija.

Automobilom uletio u karnevalsku povorku u Folksmarsenu

Vozač je uhapšen, ali policija nije mogla odmah da saopšti detalje o motivima za nasilni upad na proslavu u gradu Folkmarsenu, koji se nalazi oko 280 kilometara jugozapadno od Berlina.

- Radimo pod pretpostavkom da je riječ o namjernom činu - rekao je portparol policije Hening Hin, navodeći da među povrijeđenima ima onih čije su povrede opasne po život, kao i djece.

Prema njegovim riječima, vozač automobila koji je uletio u karnevalsku povorku bio je 29-godišnji njemački državljanin, prenio je Rojters informaciju TV Hesenšau.

Alegemajne Cajtung javlja da se automobil, srebrni Mercedes, zaustavio tek 30 metara poslije trenutka kada je uletio među ljude.

Incident se dogodio tokom karnevala u Folksmarsenu u njemačkoj saveznoj državi Hesen koji se održava uoči Čiste srijede kojom počinje Veliki post.

Policija Hesena saopštila je na Tviteru da se svi karnevali iz predostrožnosti u toj saveznoj državi otkazuju.

Prije samo četiri dana u oružanom napadu u gradu Hanau, ubijeno je devet osoba, a četvoro povrijeđeno.

Tijelo osumnjičenog pronađeno je u njegovoj kući, a pretpostavlja se da je izvršio samoubistvo.