X

Za vaš uređaj je
dostupna aplikacija

latinica  ћирилица
25/02/2020 |  07:19 ⇒ 14:42 | Izvor: RTRS

Kolegijum o zakazivanju posebne sjednice NSRS

Kolegijum Narodne skupštine Republike Srpske trebalo bi danas u Banjaluci da zakaže termin i utvrdi dnevni red posebne skupštinske sjednice, koju je zatražio srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik.
Narodna skupština Republike Srpske (Foto: banjaluka.rs.ba) -
Narodna skupština Republike Srpske (Foto: banjaluka.rs.ba)

Sjednicu Kolegijuma, čiji je početak zakazan u 14.30 časova u Narodnoj skupštini, sazvao je predsjednik Skupštine Nedeljko Čubrilović.

Dodik je, u skladu sa članom 171 Poslovnika o radu Narodne skupštine Republike Srpske, zatražio održavanje posebne skupštinske sjednice.

Kabinet predsjednika Narodne skupštine Republike Srpske Nedeljka Čubrilovića primio je 21. februara Dodikov zahtjev za sazivanje skupštinske sjednice o aktivnostima Fronteksa i posjeti BiH predsjednika Crne Gore Mila Đukanovića.

Na sjednici bi narodni poslanici trebalo da se izjasne o Izjavi srpskog člana Predsjedništva BiH o proglašenju odluke o prihvatanju Sporazuma o statusu između BiH i EU o aktivnostima koje sprovodi Agencija za evropsku graničnu i obalsku stražu na teritoriji BiX, bez konsenzusa usvojene na sjednici Predsjedništva BiH 19. februara, veoma štetnom po vitalne interese Republike Srpske, saopšteno je iz Narodne skupštine Republike Srpske.

U dopisu je Dodik zatražio da se narodni poslanici na sjednici izjasne i o Izjavi srpskog člana Predsjedništva BiH o proglašenju zaključka o utvrđivanju zvanične posjete predsjednika Crne Gore Mila Đukanovića BiH 2. i 3. marta, bez konsenzusa usvojenog na sjednici Predsjedništva u srijedu, 19. februara, veoma štetnom po vitalne interese Republike Srpske.

Povezane vijesti:

NSRS da se izjasni o aktivnostima Fronteksa i posjeti Đukanovića BiH