latinica  ћирилица
25/02/2020 |  10:14 ⇒ 10:14 | Autor: RTRS

Đakovićeva o konkursu "Zašto je kultura (meni) važna?"

Ministarstvo prosvjete i kulture Republike Srpske, u saradnji sa Republičkim pedagoškim zavodom, raspisalo je konkurs pod nazivom "Zašto je kultura (meni) važna?" za podršku učenicima srednjih škola u Republici Srpskoj koji imaju sklonosti prema umjetnosti. Gošća Јutarnjeg programa  bila je Tanja Đaković, pomoćnica ministarke za kulturu Republike Srpske Tanja Đaković.

Konkurs se odnosi na šest oblasti umjetnosti.

Svi zainteresovani učenici srednjih škola pozvani su da dostave svoje radove o poimanju kulture i njene važnosti u društvenoj zajednici u sljedećim oblastima: likovna, primijenjena umjetnost i dizajn (slikarstvo, skulptura, video-rad, performans, scenografija, ilustracija, kostim, dizajn plakata), fotografija (umjetnička fotografija), književnost (pripovijetka/kratka priča ili poezija), dramska umjetnost (monolog, dramski tekst ili scenario za kratki film), film (igrani, dokumentarni, animirani, eksperimentalni ili video-esej) i muzika (kompozicija ili interpretacija).

- Iz svake oblasti biće nagrađena po tri rada.

Konkurs ostaje otvoren do 28. februara 2020. godine, a uslovi za prijavu, koji su precizirani posebno prema oblastima na koje se konkurs odnosi, dostupni su u svim srednjim školama u Republici Srpskoj te objavljeni na portalu Vlade Republike Srpske (www.vladars.net) – na stranici Ministarstva prosvjete i kulture.